Bugatti anunță că succesorul lui Chiron va fi prezentat la jumătatea acestui an. Va folosi un propulsor hibrid

Autor: Ionuț Vîlciu 31 ian. 2024 Știri auto
Bugatti anunță că succesorul lui Chiron va fi prezentat la jumătatea acestui an. Va folosi un propulsor hibrid

Bugatti a confirmat că succesorul lui Chiron va fi prezentat oficial la jumătatea acestui an. Producătorul confirmă că noul hypercar va folosit un motor hibrid.

Lansările de noi modele Bugatti nu sunt evenimente frecvente, iar aici nu luă în calcul derivate sau ediții speciale ale modelelor deja existente. De când Grupul Volkswagen a cumpărat Bugatti și până acum, compania a lansat doar două modele principale: Veyron în 2005 și Chiron în 2016.

La sfârșitul anului trecut, Bugatti a produs ultimul exemplar a versiunii obișnuite a lui Bugatti Chiron. Hypercar-ul francez a fost produs le-a lungul a 7 ani în 500 de exemplare, iar acum urmează să primească un înlocuitor.

Un nou Bugatti va fi lansat la jumătatea acestui an

Bugatti a confirmat că înlocuitorul lui Chiron va fi prezentat la jumătatea anului 2024. Mai mult, așa cum a fost anunțat încă din vara anului trecut, noul model va renunța la motorul W16 în favoarea unui propulsor hibrid. Monstrul de 8 litri și 16 pistoane va fi retras în curând, Bolide și Mistral fiind ultimele mașini ce vor folosi acest motor.

Speculațiile sunt multe, de la motoare V16, la V12 sau chiar V8, dar încă nimic nu este sigur și va trebui să așteptăm până când Bugatti ne va oferi informații oficiale despre propulsorul ce va echipa viitorul său hypercar. Oricare ar fi componenta termică, este deja confirmat că vom avea de-a face cu un hypercar cu propulsor hibrid.

În dezvoltarea noului hypercar Bugatti se implică și compania Rimac, pe care o cunoaștem pentru hypercar-ul Nevera și pentru tehnologia de ultimă oră pe care o oferă altor mărci din industrie. Cu toate acestea, compania a declarat că a început să dezvolte un nou motor cu combustie internă cu doi ani înainte de fuziunea cu marca franceză.

De asemenea, se pare că succesorul lui Chiron va folosi o arhitectură cu totul nouă, spre deosebire de Chiron, care a folosit o versiune îmbunătățită a platformei lui Veyron.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Bugatti


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide