Bugatti prezintă mașina care atinge 500 km/h. Bolide are 1.850 de cai putere!

Autor: Promotor 29 oct. 2020 Știri auto

Bugatti prezintă mașina care atinge cel puțin 500 km/h. Viteza maximă reală rămâne însă, un mister. Noul Bolide are 1.850 de cai putere și cântărește cam cât o mașină de oraș.

GALERIE FOTO

Bugatti Bolide vine din altă galaxie. Inspirat de prototipurile din clasa LMP1 de la LeMans, modelul este pus în mișcare de un motor W16 quad-turbo de 8.0 litri de la Chiron. Dar la acest model, motorul cu setări noi dezvoltă 1.850 de cai putere și care îi asigură un sprint de la 0 la 100 km/h în doar 2,17 secunde. De la 0 la 200 km/h accelerează în 4,36 secunde. Iar pentru a ajunge la 500 km/h, are nevoie de numai 20 de secunde.

Surprinzător, francezii păstrează misterul în privința vitezei maxime a noii lor creații. Anunță, în schimb, că Bolide a parcurs un tur de Nurburgring în doar 5 minute și 23,1 secunde.

“Este cel mai extrem, cel mai intransigent, cel mai rapid și cel mai ușor concept din istoria noastră recentă”, anunță constructorul din Hexagon.

Bugatti Bolide cântărește cât o mașină de oraș

Doar 1.240 de kilograme cântărește automobilul. La această masă extrem de redusă pentru un model din acest segment contribuie numeroasele elemente din fibră de carbon și titan. Inginerii Bugatti au lucrat intens și la un sistem de optimizare a fluxului aerului (vezi GALERIA FOTO), pentru a reduce la minimum rezistența la înaintare.

Mai mult, producătorul francez a renunțat la dotările clasice care contribuie la confortul celor aflați la bord. “Singura dotare de lux este reprezentată de cele două scaune”, spune CEO-ul Bugatti, Stephan Winkelmann.

Acesta explică faptul că Bugatti Bolide este doar un experiment. Intrarea sa în producția de serie rămâne sub semnul întrebării. Francezii dau însă, un mic indiciu: Bolide va fi conform standardelor de siguranță ale Federației Internaționale de Automobilism. Așa că ne putem aștepta să vedem acest experiement gonind pe circuit în viitorul apropiat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide