Bugetul pentru Programul Rabla Plus 2023 destinat firmelor a fost epuizat în doar patru ore după lansare

Autor: Bogdan Bârliga 28 mart. 2023 Știri auto

Pe data de 24 martie la ora 10.00 au fost permise înscrierile în Programul Rabla 2023 și Programul Rabla Plus 2023 pentru persoanele fizice și pentru companii. La doar patru ore de la debutul programelor pentru înnoirea parcului auto bugetul alocat persoanelor fizice a fost epuizat.

În Programul Rabla Plus au fost transmise 2.015 dosare pentru persoane juridice și bugetul a fost epuizat în patru ore de la deschiderea sesiunii, 60 de dosare pentru instituţii publice şi 1.902 înscrieri persoane fizice (dintre care 1.665 pentru autovehicule electrice şi 237 pentru autovehicule electrice hibride).

O nouă șansă în luna septembrie

„Şi în acest an bugetul pentru Programul Rabla Plus destinat persoanelor juridice a fost epuizat foarte rapid, în patru ore de la startul sesiunii de finanţare. Avem încă o dată confirmarea că românii au înţeles necesitatea „alegerilor verzi” pentru a micşora impactul asupra climei, astfel încât fiecare dintre noi să aducă o schimbare pe termen lung. Putem spune că succesul de care se bucură Programul Rabla Plus se datorează modului în care cetăţenii îşi doresc să participe activ la protejarea mediului, în special în marile oraşe ale ţării”, a declarat prin intermediul unui comunicat preşedintele AFM, Laurenţiu Adrian Neculaescu.

Companiile interesate să cumpere un autoturism nou prin Programul Rabla Plus din acest an mai au o șansă în luna septembrie. În a doua etapă a acestui program dedicat mașinilor cu sisteme de propulsie ecologice autoritățile plusează cu un buget de 100 de milioane de lei. Startul înscrierilor se va da pe data de 1 septembrie 2023 și se pot depune dosare până pe 30 noiembrie 2023. Dar asta doar în teorie pentru că așa cum am menționat mai sus bugetul pentru Programul Rabla Plus destinat persoanelor juridice a fost epuizat în doar patru ore de la lansare.

Primă de casare mărită

Anul acesta pentru Programul Rabla Clasic, prima de casare a fost majorată la 7.000 lei, respectiv 10.000 lei în cazul predării a două autovehicule uzate. Prima de casare se acordă pentru un autovehicul nou cu un sistem de propulsie ce generează maximum 155 g CO2/km în sistem WLTP. La prima de casare se pot adăuga următoarele ecobonusuri: 1.500 lei dacă sistemul de propulsie generează maximum 120 g CO2/km în sistem WLTP, 1.500 lei mașina este echipată cu o GPL/GNC și 3.000 lei pentru un autoturism nou echipat cu sistem de propulsie hibrid. Dacă mașina adusă la casat este mai veche de 15 ani se mai oferă 1.500 lei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Promotor


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide