Bugetul Programului Rabla Plus a fost suplimentat

Autor: George Cristea 28 aug. 2020 Știri auto
Bugetul Programului Rabla Plus a fost suplimentat

Bugetul programului Rabla Plus a fost suplimentat, după ce întreaga sumă alocată pentru persoanele fizice care doresc să cumpere mașini electrice a fost epuizată.

Suplimentarea este una consistentă, fiind vorba de 60 de milioane de lei, care se adaugă astfel celor 140 de milioane de lei alocate inițial. Potrivit ministrului Mediului Costel Alexe, noul plafon va putea permite achiziționarea unui număr de până la 4.000 de mașini electrice.

„Am dispus demararea procedurilor pentru suplimentarea bugetului Administraţiei Fondului pentru Mediu pentru programul Rabla Plus cu 60 de milioane de lei. Astfel, pentru anul 2020 bugetul programului va ajunge la 200 de milioane de lei. Ceea ce vom face cu această majorare e că vom oferi românilor posibilitatea să-şi achiziţioneze un număr aproape istoric, record, de maşini electrice. În 2020 am putea ajunge la 4.000 de maşini electrice, evident mai mult decât s-au achiziţionat în toţi cei 4 ani de când funcţionează programul Rabla Plus în România. Dacă în ultimii patru ani s-au achiziţionat 3.000 de maşini electrice sau hibrid în ţara noastră prin Programul Rabla Plus, numai în 2020 Guvernul României sprijină achiziţionarea a 4.000 de maşini electrice. În acest fel continuă investiţiile în tot ceea ce înseamnă măsuri verzi în ţara noastră”, a arătat Costel Alexe într-o postare video pe Facebook.

De ce a fost suplimentat bugetul programului Rabla Plus?

Ministrul Mediului a subliniat că vor fi sprijinite, de asemenea, investiţiile în infrastructura verde, staţiile de încărcare, deoarece „vom ajunge la un apetit ridicat din partea românilor abia atunci când vom putea avea staţii de încărcare indiferent de unde până unde circulăm, fie că vorbim de la Suceava la Giurgiu, de la Constanţa la Arad”.

Conform datelor centralizate, în acest an, rezervările eco-tichetelor puse la dispoziţie prin Rabla Plus au atins cifra de 1.225 de maşini, în mai puţin de trei luni de la startul programului. În perioada similară a anului trecut, au fost rezervate puţin peste o mie de autovehicule.

Recent, a fost depus la Ministerul Mediului un proiect de lege care permite cumpărarea prin programul Rabla Plus a mașinilor folosite la test drive. Acest lucru ar face și mai accesibilă achiziționarea unui automobil electric pentru cei cu bugete limitate.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide