Jaguar va lansa trei SUV-uri electrice de ultimă generație până în 2025

Autor: Mihai Morcovescu 03 iul. 2022 Știri auto
Jaguar va lansa trei SUV-uri electrice de ultimă generație până în 2025

Potrivit celor mai recente informații care circulă în industrie, producătorul britanic Jaguar pregătește trei SUV-ul complet electrice. Acestea ar urma să fie dezvoltate pe o nouă platformă dedicată vehiculelor cu emisii zero și vor fi lansate în următorii trei ani.

Cele trei automobile vor ajuta constructorul din Insulă să devină neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon. Viitoarele SUV-uri vor fi de clase diferite și vor rivaliza cu modelele similare ale celor de la Bentley.

Trio-ul din Coventry va fi prefigurat de un nou concept-car. Acesta va fi dezvăluit la sfârșitul anului 2024.

Viitoarele SUV-uri Jaguar vor fi construite în mod sustenabil

Britanicii de la Autocar spun că SUV-urile vor fi construite pe noua arhitectură intitulată Panthera. Aceasta va fi realizată din aluminiu reciclat și va fi dezvoltată de Grupul Jaguar-Land Rover în parteneriat cu furnizorul Magna International. Aceasta din urmă este cea care se ocupă de asamblarea modelului I-Pace (foto).

Dintre cele trei modele, două vor fi mai mici. Modelul entry-level va primi un design similar cu noul Range Rover Sport și va avea versiuni cu 3 și cu 5 uși. Modelele mai mici vor costa între 92.000 și 104.000 de euro.

Cel mai mare SUV electric pregătit de Jaguar va fi cu circa 20 de centimetri mai lung comparativ cu frații săi. Acesta va folosi exclusiv două motoare electrice și tracțiune integrală și va fi destinat piețelor din America de Nord și din China. Prețurile se vor situa între 140.000 și 230.000 de euro.

Toate cele trei SUV-uri vor fi construite în mod sustenabil. Britanicii vor folosi materiale reciclate, dar și lână și mătase. De asemenea, la interior vor exista accente din ceramică, piatră și sticlă.

Deocamdată nu există informații referitoare la sistemul de propulsie. Versiunile mai ieftine vor folosi un motor electric și tracțiune față. Toate cele trei SUV-uri vor beneficia de tehnologie de 800 de volți și baterii furnizate de compania Envision AESC. În același timp, ele vor oferi sisteme avansate de conducere autonomă dezvoltate în colaborare cu Nvidia. Dintre dotări nu va lipsi conectivitatea cloud.

Viitoarele SUV-uri electrice Jaguar vor fi produse la uzina din solihull (Marea Britanie).

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Jaguar


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide