Nio a dezvăluit sedanul electric ET5, care promite o autonomie de 1.000 km (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 20 dec. 2021 Știri auto

Constructorul chinez de mașini electrice Nio a publicat informațiile și fotografiile oficiale cu noul sedanul compact electric ET5. Noul model este plasat în gamă sub actualul ET7 și va fi rival direct pentru Tesla Model 3 și BMW i4.

Nio ET5: autonomie de până la 1.000 km

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Sedanul cu zero emisii al chinezilor folosește aceeași platformă ca fratele său mai mare ET7. Mașina măsoară 4.790 mm în lungime, 1.960 mm în lățime și 1.499 mm în înălțime. Ampatamentul este de 2.888 mm ceea ce înseamnă că are o amprentă puțin mai mare decât Tesla Model 3.

Noul model compact electric are un sistem de propulsie cu două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte. Cel montat pe axa față are 150 kW, iar celălalt 210 kW. Așadar, puterea combinată este de 360 ​​kW sau 483 CP, iar cuplul motor este de 700 Nm. În aceste condiții, ET5 poate accelera de la 0 la 100 km/h în 4,3 secunde.

În ceea ce privește autonomia, conform ciclului de testare al vehiculelor ușoare (CLTC) din China, ET5 poate rula peste 550 km cu bateria standard de 75 kWh. Autonomia crește la circa 700 km cu acumulatorul de 100 kWh și la peste 1.000 km cu bateria de 150 kWh.

Realitate augmentată și virtuală la interior

La interior, noul ET5 a primit un instrumentar de bord complet digital cu un display de 10,2 inch. Pe consola centrală a fost montat un ecran mare, în stil tabletă.

De asemenea, noul sedan electric vine cu „Nio’s PanoCinema”. Este vorba despre un cockpit digital panoramic cu tehnologie de realitate augmentată și virtuală.

Chinezii au colaborat cu companiile NREAL și Nolo pentru a dezvolta împreună ochelarii AR și, respectiv, VR de pe ET5. De asemenea, clienții vor beneficia iluminare ambientală cu 256 de culori, un sistem audio performant și o cheie digitală și inteligentă UWB.

Noul Nio ET5 va fi disponibil pentru comenzi începând cu toamna anului viitor și va costa 328.000 RMB (aproximativ 45.700 de euro).

Nu se știe când va ajunge ET5 și pe celelalte piețe. Dar, a confirmat că mașina a fost proiectată pentru a îndeplini standardele de cinci stele C-NCAP și Euro NCAP.

Sursa: Carscoops

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Nio


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide