Ca la ei la nimeni! Vânzări auto în creștere în Rusia

Autor: ProMotor 08 apr. 2020 Știri auto
Ca la ei la nimeni! Vânzări auto în creștere în Rusia

Ca la ei la nimeni! Rusia raportează vânzări auto în creștere, într-o perioadă în care piața europeană se prăbușește din cauza restricțiilor determinate de pandemia de coronavirus.

În Rusia, domeniul auto a raportat o creștere a vânzărilor cu 23% în luna martie a acestui an față de aceeași perioadă a anului trecut.

Agenția de statistică Autostat explică tendințele de creștere prin faptul că rușii s-au grăbit să achiziționeze mașini noi de teamă că prețurile vor crește, ca urmare a declinului care marchează industria auto la nivel global. Este însă o creștere artificială, de scurtă durată, apreciază analiștii ruși.

Ce pățesc în Rusia șoferii care parchează pe trotuar? Un posesor de BMW sare la bătaie

Reprezentanțele auto s-au închis și în Rusia, pentru a reduce riscul de îmbolnăviri. Dar clienții interesați să achiziționeze mașini noi o pot face online.

Nu mai puțin de 160,640 de autoturisme noi au fost vândute în Rusia în luna martie, ducând cifrele primului trimestru al anului la un total de 375.649 de unități.

“Va avea loc un declin și va fi unul de proporții”, preconizează șeful agenției Autostat, Sergei Udalov. Acesta estimează că în luna aprilie se va înregistra o scădere a vânzărilor auto cu un procent cuprins între 80 și 90%.

Udalov apreciază că singura șansă ca producătorii să revină pe linia de plutire este să își păstreze prețurile și să apeleze exclusiv la componente produse local.

Până la această oră, Rusia a raportat 8.672 de îmbolnăviri. 63 de persoane și-au pierdut viața din cauza noului coronavirus. În Rusia s-au efectuat aproximativ 910.00 de teste.

Cum va arăta viitoarea Dacia Logan? Rușii au desenat mașina!

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide