Camere de supraveghere a traficului, montate pe autobuze. Proiectul e susținut de Primarul Capitalei

Autor: Promotor 02 apr. 2024 Știri auto
Camere de supraveghere a traficului, montate pe autobuze. Proiectul e susținut de Primarul Capitalei

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, e de acord cu montarea unor camere de supraveghere a traficului pe autobuze, pentru a sancționa șoferii indisciplinați care circulă pe benzile dedicate transportului public.

Nicușor Dan a anunțat că susține proiectul propus de viceprimarul Stelian Bujduveanu.

Mai exact, autoritățile locale din București doresc montarea unor camere de supraveghere a traficului pe autobuze.

Camere de supraveghere a traficului, montate pe autobuze

Dacă acest proiect va fi adoptat, maşinile Societății de Transport București (STB) urmează să fie dotate cu dispozitive video speciale.

Șoferii care intră pe banda unică dedicată autobuzelor și troleibuzelor ar urma, practic, să fie sancționați pe baza imaginilor înregistrate de camere de supraveghere a traficului montate pe autobuze.

Susţin acest proiect. Probabil că mai e nevoie de câteva săptămâni până când el se realizează”, a declarat Nicușor Dan, citat de Digi24.ro.

Poliția Locală va sancționa șoferii indisciplinați

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a anunțat că vor fi montate camere de supraveghere în intersecţii, ca parte a unui sistem inteligent de monitorizare a traficului, dar şi pe maşinile STB.

El a menţionat că există doar 40 de angajaţi ai Poliţiei Locale, care lucrează în schimburi şi care ar trebui să se ocupe de traficul rutier.

Avem un proiect pilot, pe care l-am început şi care o să intre în implementare, la nivel de STB. Gândiţi-vă că mai uşor este să montezi o cameră pe transportul în comun, pe vehiculul care circulă, şi apoi să trimită toate aceste informaţii la Poliţia Locală, decât să pui un echipaj de poliţie acolo, în intersecţie. Vom merge în sistem hibrid: şi pe transportul în comun, şi pe partea de stradă, intersecţii şi absolut tot sistemul integrat de camere”, a mai precizat viceprimarul Capitalei.

Cât e amenda pentru cei care circulă, ilegal, pe banda de autobuz

Legea stabilește o sancțiune cuprinsă între 6 și 8 puncte de amendă pentru șoferii care circulă, ilegal, pe banda pentru autobuze.

Ceea ce înseamnă o amendă între 990 lei și 1.320 lei.

Aceste sancțiuni pot fi aplicate de Poliția Rutieră sau de Poliția Locală, atât la fața locului cât și pe baza înregistrărilor video.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide