Studenții Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București vor participa la proiectul de extindere a galeriei Țiriac Collection

Autor: Ionuț Vîlciu 05 dec. 2023 Știri auto

Un grup de 20 de studenți ai Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București participă la concursul de proiecte care vizează extinderea zonei expoziționale Ion Țiriac, din Otopeni. Competiția se desfășoară sub coordonarea arhitectului Dorin Ștefan, laureat al Premiului Repere pentru viitor, acordat de Uniunea Arhitecţilor din România, în cadrul Bienalei Naționale de Arhitectură, ediția 2023.

Concursul de proiecte intitulat „dorinSTEFAN versus 20 de studenți” se va axa pe realizarea a două lucrări fundamentale, oferind studenților din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism o provocare complexă și captivantă, având ca obiectiv final întregirea complexului expozițional Ion Țiriac din Otopeni.

Prima temă a proiectului vizează reamenajarea și extinderea holului de primire-intrare la Țiriac Collection. Participanții au primit provocarea să realizeze și să propună un concept inovator pentru reamenajarea și extinderea spațiului de recepție, esențial pentru galeria care adăpostește curent peste 170 de automobile de colecție, și care urmează să fie extins pentru a găzdui peste 250 de unități. În elaborarea lucrărilor, studenții vor avea în vedere ca proiectul propus să permită desfășurarea activităților de recepție, să integreze un lobby, zone de întâlnire și așteptare, achiziție de suvenire, oferind totodată posibilitatea expunerii unei mașini de colecție în acest perimetru.

20 de studenți vor lua parte la proiectul de extindere al colecției lui Ion Țiriac

Mă bucură implicarea studenților arhitecți în proiectul de extindere a complexului expozițional de la Otopeni și salut modul prin care tânăra generație vine să își pună amprenta asupra unui spațiu dedicat istoriei auto și în curând și celei sportive, integrând în viitor un pavilion dedicat tenisului și rachetelor de tenis. Pentru mine este o mare satisfacție faptul că tinerii care studiază Arhitectura au găsit inspirație în spațiul expozițional a cărui bază am pus-o în urmă cu un deceniu. Am încredere că ideile inovatoare și suflul nou, pe care viitorii tineri arhitecți le vor aduce, vor transforma proiectul final într-unul apreciat la scară largă de publicul nostru de toate vârstele”, a declarat Ion Țiriac.

Cel de-a doua parte a proiectului constă în proiectarea unui pavilion pentru expunerea colecției de rachete de tenis alcătuită din aproximativ 1.100 de exemplare istorice.

Studenții care participă la acest concurs au termen data de 15 decembrie 2023 pentru a își definitiva propunerile individuale aferente extinderii zonei expoziționale Ion Țiriac, din Otopeni. Prezentarea proiectelor se va face în format digital, iar în ziua jurizării fiecare participant își va susține lucrarea în fața juriului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Fundația Ion Țiriac


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide