Camere video deja montate în București. De unde cumpărăm vinieta Oxigen?

Autor: Elena Luchian 27 dec. 2019 Știri auto
Camere video deja montate în București. De unde cumpărăm vinieta Oxigen?

Au fost montate camerele video care îi vor depista pe cei care nu au achitat taxa Oxigen. Șoferii de mașini non-Euro, Euro 1, Euro 2 și Euro 3 vor fi nevoiți să achiziționeze o vinietă începând cu 1 martie 2020.

Primarul Capitalei a decis amânarea intrării în vigoare a legii cu privire la taxa Oxigen după ce a constatat că cetățenii nu sunt informați corespunzător.

Astfel, începând cu 1 martie, posesorii de autoturisme non-Euro, Euro 1, Euro 2 și Euro 3 vor plăti între 500 și 1.900 de lei pe an pentru a circula cu mașinile lor în București.

Chiar dacă șoferii achită această taxă, mașinile lor vechi nu vor mai avea acces în centrul Capitalei. Restricția se aplică de luni până vineri, în intervalul orar 7:00 – 22:00.

Cei care nu au achitat taxa pentru acces în București vor fi identificați cu ajutorul camerelor video amplasate deja în mai multe locații. Acestea vor scana numerele de înmatriculare și îi vor identifica pe șoferii contravenienți.

De unde cumperi vinieta Oxigen și cât costă?

Șoferii pot achiziționa vinieta din benzinării, plătind cash sau folosind un card bancar, direct de pe telefonul mobil sau online.

O vinietă Oxigen poate fi cumpărată pentru o zi, o lună, șase luni sau un an. Cea valabilă pentru o zi costă 15 lei pentru mașinile cu normă de poluare non-Euro, Euro 1 și Euro 2.

Taxa Oxigen

Posesorii de autoturisme Euro 3 și Euro 4 vor plăti 5 lei pe zi.

Pentru o vinietă valabilă pe un an de zile, șoferii vor plăti o taxă de 500 de lei pentru autoturismele Euro 4. Cei care dețin mașini non-euro, vor scoate din buzunar 1900 de lei.

Cât sunt amenzile pentru cei care circulă cu mașina veche în centrul Capitalei?

Cei care intră în centrul Capitalei cu mașina lor veche, cu normă de poluare non-Euro, Euro 1, Euro 2 și Euro 3, vor plăti amenzi cuprinse între 1.500 și 2.000 de lei, în funcție de norma de poluare a vehiculului.

Edilul Gabriela Firea intenționează să pună la punct un program social, prin intermediul căruia posesorii de mașini cu normă de poluare sub Euro 3 să fie ajutați să-și cumpere mașini mai puțin poluante.

De la 1 ianuarie 2021, în hora achitării vinietelor intră și posesorii de mașini Euro 4.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Pixabay



Comentarii
Inchide