Camioanele Renault au ajuns în prima linie a frontului din Ucraina – VIDEO

Autor: Andreea Ditcov 11 ian. 2023 Știri auto

Într-o înregistrare video distribuită de armata ucraineană pot fi observate mai multe camioane Renault.

Mai multe camioane militare produse de Renault au ajuns la armata ucraineană, fapt confirmat de imaginile video postate de militarii din prima linie. Înregistrarea care a apărut marți, 10 ianuarie, arată un camion GBC 180 folosit pe post de transportor de muniție pentru un tun autopropulsat 2S7 Pion, ce are un calibru de 203 milimetri. Conform surselor, imaginile ar fi fost filmate în apropiere de Bahmut, regiunea Donețk.

 

 

Mai multe camioane franceze au ajuns pe frontul ucrainean

Camioanele Renault GBC 180 au intrat în serviciul armatei franceze în anul 1997. Acestea pot transporta 5.000 de kilograme, au o autonomie de 800 de kilometri și pot atinge o viteză maximă de 88 de km/h, scrie Hotnews.ro.

GBC 180 nu este singurul camion Renault care a apărut pe frontul de est. Într-un alt clip video ce a apărut la finalul lunii decembrie, un camion TRM 10000 tractează un obuzier TRFI de 155 de milimetri pe un front din apropiere de Bahmut.

 

VIDEO

UE a trimis mai multe camioane militare Ucrainei

Mai multe camioane dedicate frontului au fost trimise de UE către Ucraina. Începând din vara anului 2021, aproximativ 90 de camioane au ajuns în posesia armatei ucrainene, însă modelele apărute pe rețelele de socializare fac parte, cel mai probabil, din pachetul de asistență militară primit de Kiev din partea Franței, asemenea transportoarelor blindate VAB.

Franța a mai trimis Ucrainei tunuri autopropulsate Caesar și un sistem de apărare aeriană cu rază scurtă Crotal. De curând, președintele francez, Emmanuel Macron, a anunțat că va furniza Ucrainei mai multe vehicule blindate ușoare de tipul AMX-10 RC.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Wikicommons


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide