Camionul electric Tesla Semi a dus la bun sfârșit prima sa livrare

Autor: Ionuț Vîlciu 28 nov. 2022 Știri auto

Tesla Semi a reușit să livreze primul său transport. Distanța parcursă de camion a fost de 800 de kilometri.

CEO-ul companiei Tesla, Elon Musk, a confirmat că un camion Tesla Semi a reușit să facă un transport pe o distanță de aproximativ 800 de kilometri, scrie Electrek.

Tesla Semi este un camion de dimensiuni mari, care a fost dezvăluit inițial în anul 2017. Camionul ar fi trebuit să fie lansat pe piață în 2019, dar a fost întâmpinat de mai multe amânări. La acea vreme, camionul complet electric aducea în discuție niște cifre impresionante: autonomie cuprinsă între 480 și aproximativ 800 de kilometri, dar și capacitatea de a transporta circa 36 de tone.

Între timp, au venit și alți producători în acest joc, nume precum Volvo, Freightliner sau Nikola, dar nu au reușit să livreze autonomii ca cele promise de Tesla.

Tesla Semi devine realitate

Se pare că Tesla Semi devine o realitate și că va urma să intre în producție. Elon Musk a confirmat prin intermediul unei postări pe Twitter că un camion Tesla a reușit să termine o livrare de aproape 37 de tone. Ruta transportului s-a întins pe o distanță de circa 800 de kilometri.

„Echipa Tesla tocmai a finalizat un drum de 500 de mile cu o Tesla Semi cântărind 81.000 de livre!”, a scris Elon Musk într-o postare pe Twitter.

Primul lot de camioane Tesla Semi urmează să fie livrat către Pepsi. Elon Musk a confirmat printr-o postare pe Twitter că Pepsi va fi clientul care va primi primele modele Semi pe data de 1 decembrie. Cei de la Pepsi și-au interesul pentru camioanele electrice Semi încă de la momentul prezentării acestora în anul 2017. Astfel, la acea vreme, Pepsi a plasat o comandă pentru 100 de exemplare Tesla Semi, rezervându-și dreptul de a extinde numărul camioanelor în timp. Cu aceste camioane în flotă, Pepsi se așteaptă să își reducă substanțial cantitatea de emisii nocive în perioada următoare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Tesla


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide