Campania de ridicare a maşinilor staţionate neregulamentar continuă în Bucureşti. Care sunt amenzile

Autor: Mediafax acum 4 ani Știri auto

Poliţiştii au dispus, în ultimele zile, amenzi în valoare totală de peste 20.000 de lei pentru 139 de şoferi bucureşteni care au parcat ilegal în centrul Capitalei, în unele situaţii, maşinile fiind ridicate deoarece au blocat traficul.

Sute de şoferi au fost sancţionaţi de poliţiştii DGPLCMB pentru că au parcat autovehiculele neregulamentar, în urma campaniei derulate la nivelul Capitalei.

„Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti (DGPLCMB) continuă acţiunile privind descurajarea şoferilor ce aleg să staţioneze sau să parcheze ilegal în zona centrală a Capitalei. 139 de şoferi au fost sancţionaţi doar în câteva zile. Valoarea sancţiunilor se ridică la 20.155 lei”, se arată într-o informare a Poliţiei Locale, postată pe Facebook.

Printre şoferii sancţionaţi se numără şi o femeie care şi-a parcat maşina în vecinătatea unei linii de tramvai din Bucureşti, blocând circulaţia minute în şir până în momentul în care maşina a fost ridicată de pe carosabil.

„Printre aceştia se numără şi şoferiţa care, ieri, în jurul prânzului, în centrul Bucureştiului, a ales să îşi parcheze autoturismul la câţiva centimetri de linia de tramvai. Aşa a reuşit, pentru câteva zeci de minute, să blocheze toată circulaţia tramvaielor în zona Hristo Botev. Agenţii Poliţiei Locale Bucureşti au luat, în acest caz, măsura relocării imediate a autoturismului şi sancţionarea conducătorului auto cu amendă în valoare de 580 lei şi trei puncte penalizare”, informează Poliţia Locală.

De la începutul acestei săptămâni, echipajele Serviciului Circulaţie din cadrul Poliţiei Locale au efectuat acţiuni de control în zona centrală pentru prevenirea, dar şi sancţionarea contravenţională a conducătorilor auto ce încalcă reglementările în vigoare privind oprirea sau staţionarea neregulamentară. De asemenea, la începutul lui 2018, doar în zona centrală a Capitalei au fost aplicate 4308 sancţiuni pentru oprire interzisă şi au fost întocmite peste 160 de procese verbale de contravenţie pentru staţionare neregulamentară. Valoarea totală a amenzilor este de 717.460 lei.
Comentarii
Inchide