Campanie de rechemare la Dacia. Care sunt modelele afectate?

Autor: Ionuț Vîlciu 16 apr. 2024 Știri auto

Dacia a demarat o campanie de rechemare în service pentru două dintre modelele sale. Problemele se manifestă la exemplarele echipate cu transmisia manuală.

Dacia a inițiat o campanie de rechemare în service pentru modelele Sandero și Jogger din cauza unor probleme cu transmisia manuală. Astfel, modelele Sandero și Jogger echipate cu cutie de viteze manuală vor fi vizate de campania de rechemare. Campania, cu număr de cod EEB3, a fost descoperită prima dată de publicația L’Argus. Mai mulți proprietari ai modelelor menționate ar fi primit notificări de prezentare în service, pentru o actualizare de software.

Problemele se manifestă la Dacia Jogger și Sandero

Este vorba despre toate exemplarele de Sandero 3 și Jogger echipate cu transmisie manuală, produse între începutul carierei celor două modele și 16 februarie 2024. Sunt vizate atât mașinile asamblate în România, în fabrica de la Pitești, cât și în Maroc, la Tanger. Totuși, aceasta nu este o campanie oficială de rechemare, care se referă în general la probleme de siguranță mai grave sau la poluare excesivă. Dacă primiți o scrisoare, nu aveți obligația de a merge imediat la service.

Cum va fi rezolvată problema?

Operațiunea constă in reprogramarea calculatorului de injecție al motorului. La prima vedere, acest lucru nu pare să aibă nicio legătură cu cutia de viteze manuală. Însă producătorul explică faptul că transmisia ar putea fi supusă unui nivel de cuplu necorespunzător, existând riscul de a perturba schimbarea vitezelor.

Actualizarea software-ului computerului ar trebui să contribuie la evitarea acestei situații. Pe termen lung, acest lucru ar putea contribui la prelungirea duratei de viață a cutiei de viteze de pe Sandero și Jogger. Nu există, așadar, niciun motiv pentru care proprietarii să refuze această campanie care va dura în jur de 35 de minute. De asemenea, costurile vor fi acoperite de Dacia.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide