Când începe Programul Rabla 2020? Anunțul Ministrul Mediului

Când începe Programul Rabla 2020? Anunțul Ministrul Mediului

Autor: ProMotor acum 5 luni Știri

Întrebarea pe care aproape toți șoferii și-o pun la fiecare început de an este: „Când începe Programul Rabla?”

Ministrul Mediului nu ne-a lăsat să așteptăm prea mult și a anunțat la începutul acestei săptămâni că Programul Rabla 2020 va demara în luna martie. De asemenea, el a mai adougat că numărul de vouchere va fi de minimum 60.000, iar „Rabla Plus” va crește numărul voucherelor cu 20%, informează Digi24.

„Pentru 2020 ne propunem un număr de minim 60.000 de vouchere pentru Rabla Clasic. În luna martie (începe, n.red.), a rămas să stabilim cu colegii din minister şi cu cei din Administraţia Fondului pentru Mediu, săptămâna viitoare, care va bugetul şi care vor fi exact etapele în care va fi demarat”, a declarat ministrul Costel Alexe, la Digi24.

Voucherul pentru maşini electrice este de 10.000 de euro

Noi ne propunem ca, de la an la an, să creştem bugetul şi pentru voucherele privind maşinile electrice şi mai ales să dezvoltăm numărul de staţii de încărcare. Acesta este viitorul. România trebuie să facă eforturi pentru a ajunge statele europene. Nu ştiu dacă suntem neapărat la coadă. Ministerul Mediului din România este cel care alocă cred că una dintre cele mai mari, dacă nu cea mai mare, finanţare privind voucherul pentru maşini electrice, de 10.000 de euro”, a mai spus ministrul mediului.

RABLA a scos din uz 600.000 de autovehicule

Ministrul a mai spus că prin acest program cel puţin 600.000 de autovehicule au fost scoase din uz şi circa 550.000 de autovehicule noi au fost achiziţionate.

Valoarea unui voucher clasic este de 6.500 de lei, acesta putând fi cumulat cu un ecobonus de 1.000 de lei sau de 1.700 lei pentru maşinile hibrid, în funcție de motorizare.


Sursa foto: ProMotor


Comentarii
Inchide