La câți kilometri se rupe distribuția unui Volkswagen Passat

Autor: ProMotor 13 ian. 2020 Știri auto

Volkswagen Passat este cea mai cumpărată mașină second hand de import din România, și nu ar trebui să ne întrebăm de ce. Cu acest model germanii au descoperit rețeta fiabilității, dar pe lângă funcționalitate nu trebuie să negăm nici faptul că mașina arată foarte bine.

Pe 3 aprilie 2019, Passat a atins cifra de 30 de milioane de mașini produse la uzina Volkswagen din Emden, stabilind astfel un nou record în segmentul său. Acest model de succes este un punct de referință în clasa sa.

Revenind la fiabilitate, una din condițiile necesare pentru ca o mașină să te țină cât mai mult, indiferent că ea este Passat sau orice altă marcă, este să îi faci reviziile la timp. Distribuția mașini, de exemplu, este foarte importantă. Dacă nu este schimbată la timp motorul se poate compromite aproape iremediabil.

Cele mai multe păreri susțin că distribuția la modelul Passat se schimbă în funcție de tipul de motorizare.

La cele pe benzină intervalul ar fi undeva între 60.000 și 80.000 de kilometri, iar dieselurile mai noi au intervale mai lungi de schimb, cu o limită maximă de 120.000 de km.

Încă un lucru pe care mecanicii îl recomandă este inspecția vizuala a curelei, făcută periodic. Pe unele cutii de curele scrie „Preventive Maintenance”, aceasta fiind o recomandare de a va verifica din când în când starea ei.

Distribuția poate fi schimbată mai repede dacă se observă semne de uzură sau crăpaturi. Dacă cureaua de distributie se rupe, reparaţia motorului va fi foarte costisitoare.

S-a rupt distribuţia maşinii tale?

În cel mai bun caz vei scăpa cu doar câteva supape îndoite. Acest lucru se întâmplă foarte rar. Printre lucrurile care se întâmplă mai des putem enumera: fisurarea blocului motor, afectarea vilbrochenului, distrugerea chiulasei sau spargerea pistoanelor. Reparația unui motor avariat costă de 4 ori mai mult decât înlocuirea kitului de distribuție. Adesea e mai convenabil să schimbi motorul decât să-l repari.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide