Când începe programul Rabla 2020 și câte tichete vor fi disponibile?

Autor: Elena Luchian 08 feb. 2020 Știri auto
Când începe programul Rabla 2020 și câte tichete vor fi disponibile?

Programul Rabla revine în 2020 cu o nouă serie de bonusuri pentru cei care vor să-și ia o mașină nouă mai puțin poluantă. 60.000 de vouchere vor fi disponibile începând cu luna martie.

Programul Rabla Clasic, cel mai longeviv program guvernamental din România, în primăvară, ca în fiecare an. “Am luat decizia, împreună cu domnul prim-ministru și conducerea Ford, că în acest an în martie vom lansa programul Rabla Clasic, aici la Craiova, aici la Ford”, a anunțat Costel Alexe.

Voucher-ul are aceeași valoare ca în anii precedenți, 6.500 de lei.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a anunțat și că bugetul programului Rabla Plus crește anul acesta de la 95 la 140 de milioane de lei, ceea ce echivalează cu 3.000 de vouchere pentru achiziționarea de mașini electrice.

Valoarea bonusului în cadrul programului Rabla Plus rămâne aceeași, 10.000 de lei, cea mai mare sumă oferită de un stat al Uniunii Europene. Aceasta se poate cumula cu valoarea unui autoturism vechi casat, suma totală ajungând la 11.350 de euro din prețul final al autoturismului.

Primăria Capitalei  va da startul programului Rabla pentru București, care se adresează posesorilor de mașini non-Euro, Euro 1 și Euro 2, care locuiesc în ZACA (Zona de Acțiune pentru Calitatea Aerului) și care doresc să achiziționeze o mașină nouă, non-diesel, cu normă de poluare Euro 6 sau o mașină electrică sau hibridă. Valoarea acelui tichetului va fi de 9.000 de lei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide