„Rabla pentru București” se întoarce! Câți bani primești dacă îți dai mașina veche la casat?

Autor: ProMotor 29 ian. 2020 Știri auto
„Rabla pentru București” se întoarce! Câți bani primești dacă îți dai mașina veche la casat?

Programul “Rabla pentru București” se întoarce. Primăria Capitalei a înaintat proiectul care susține acordarea a 5.000 de vouchere bucureștenilor care vor să-și dea la casat mașinile vechi pentru a achiziționa una cu normă de poluare Euro 6 non-diesel.

Programul “Rabla pentru București” va rula și anul acesta. Proiectul prevede oferirea unui voucher în valoare de 9.000 de lei pentru casarea unei mașini non-Euro, Euro 1 sau Euro 2. Eco-voucher-ul trebuie folosit în vederea achiziționării unui automobile nou, cu normă de poluare Euro 6, care să nu aibă propulsie diesel și care poate fi și electric sau hibrid.

Cei care obțin voucher-ul, îl pot utiliza și pentru achiziționarea unor obiecte electronice sau electrocasnice cu clasă energetică superioară.

5.000 de vouchere vor fi disponibile în perioada 2020-2021, iar acestea vor fi rezervate exclusiv locuitorilor Capitalei, care au domiciliul în perimetrul ZACA (Zona de Acțiune pentru Calitatea Aerului), este propunerea din proiectul de lege.

Primăria le oferă astfel un ajutor celor afectați de aplicarea noii legi Oxigen, începând cu data de 1 martie. Șoferii de autoturisme non-Euro, Euro 1 și Euro 2 nu mai pot circula cu mașinile lor vechi în centrul Capitalei, iar în restul orașului se pot deplasa doar după ce achită vinieta.

Ce condiții trebuie să îndeplinești ca să primești 9.000 de lei de la Primărie?

  • Să fii locuitor al Bucureștiului
  • Să dai la casat un autoturism non-Euro, Euro 1 sau Euro 2
  • Să locuiești în ZACA
  • Să nu fii proprietarul mai multor autoturisme
  • Familia ta nu deține mai multe autoturisme

Sumele necesare implementării programului “Rabla pentru București” vor fi asigurate din bugetul local al Municipiului Bucureşti. Primăria Capitalei a anunțat că asigură un buget în valoare de 518 milioane de euro pentru combaterea poluării, fluizidarea traficului, modernizarea infrastructurii rutiere și achizița de noi mijloace de transport în comun.

În urmă cu două săptămâni, Ministerul Mediului a dezvăluit că aproximativ 60.000 de tichete Rabla Clasic, în valoare de 6.500 de lei, vor fi disponibile anul acesta, începând cu luna martie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide