Capitala șobolanilor: Rozătoarele au dat peste cap traficul după ce au ros cablurile semafoarelor

Autor: Cristian Agatie 17 iun. 2021 Știri auto

București este capitala șobolanilor. Rozătoarele au dat peste cap traficul după ce au ros cablurile semafoarelor într-o intersecție mare din centrul orașului. Din această cauză s-a circulat cu dificultate în zona Pieței Unirii.

Intră în Galeria FOTO

Rețeaua de semafoare din București este mai degrabă o bătaie de cap pentru șoferi decât un ajutor. Cele mai multe semafoare sunt nesincronizate, iar funcționarea acestora nu ține cont de valorile de trafic. Primarul Nicușor Dan explica, în februarie, că sistemul inteligent de semaforizare cumpărat pe bani grei nu mai funcționează din cauză că a expirat contractul de mentenanță.

În plus, la orice ploaie mai consistentă, sistemul pică iar semafoarele nu mai funcționează deloc, trecând pe galben intermitent. Problema este un de siguranță rutieră, care duce la producerea de accidente grave, în special în primele momente după trecerea de la regimul semaforizat la cel de galben intermitent, când cei care au avut verde dar vin de pe un drum fără prioritate sunt surprinși de cei care vin pe drumul cu prioritate.

Rozătoarele au ros cablurile semafoarelor. Haos în centrul Bucureștiului

O nouă problemă începe să pună probleme șoferilor, iar aceasta are o cauză mai puțin obișnuită. Înmulțirea șobolanilor face ca, adesea, funcționarea semafoarelor să fie afectată de aceste rozătoare, care au prostul obicei de a roade izolația cablurilor. Este exact ce s-a întâmplat miercuri în intersecția dintre bulevardul Unirii și strada Nerva Traian.

Compania de management al traficului a scris pe Facebook că defecțiunea a fost semnalată ieri, în jurul orei 14.00, iar o echipă tehnică a mers să remedieze problema.

S-a constatat că defecțiunea s-a produs din cauza rozătoarelor care au adus pagube cablajului aferent semaforizării. Echipa noastră a demolat, igienizat și refăcut legăturile electrice, reușind ca până la ora 15³⁰ să asigure repunerea în funcțiune a semafoarelor și implicit reluarea traficului în condiții normale”, se arată în postarea companiei.

Primarul Capitalei, Nicușor, promitea imediat după preluarea funcției, în noiembrie 2020, că Bucureștiul va avea un sistem inteligent de semaforizare „în doi ani”. Pentru ca această soluție să fie implementată cu succes, ne imaginăm că vom avea nevoie de semafoare wireless, pentru a nu tenta cohortele de șobolani bucureșteni.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide