Care a fost, de fapt, prima mașină a lui Dorian Popa

Autor: ProMotor 27 ian. 2021 Știri auto

Dorian Popa, cântăreț, youtuber și actor, este cunoscut și pentru pasiunea sa pentru mașini. Până în vara lui 2020 el a deținut un SUV BMW X6 pe care l-a arătat fanilor de pe internet prin intermediul postărilor de pe rețelele sociale.

După ce s-a plictisit de această mașină, el și-a cumpărat un Mercedes GLE 53 AMG.

Totuși, care a fost prima mașină a lui Dorian Popa?

Dorian Popa a dezvăluit pentru site-ul sport.ro că prima lui mașină a fost un Daewoo Matiz. El a povestit că în momentul în care se plimba cu această mașină prin orașul sau natal, Constanța, dacă ascultă muzică mai tare, numărul de înmatriculare îi cădea de pe mașină, iar dacă uită casetofonul pornit, mașina se oprea.

Dorian Popa este pasionat de mașinile luxoase și a declarat că următoarea mașină care va ajunge în garajul său va fi un Ferrari.

Daewoo Matiz, o mașină populară în anii `90 și 2000

Daewoo Matiz este o mașină din clasa mini produsă de constructorul sud-coreean de automobile Daewoo începnd din anul 1998. A înlocuit Daewoo Tico, care era o variantă a lui Suzuki Alto din 1988. A fost produs și vândut sub diferite nume, în funcție de țara de comercializare. Prima generație s-a fabricat și în România, la Automobile Craiova până în anul 2008.

Matiz era disponibil doar în varianta hatchback cu cinci uși. Modelul inițial a fost proiectat de echipa de la Italdesign Giugiaro, și de-a lungul timpului a avut parte de patru restilizări. În anul 2006, Matiz a fost în centrul unei controverse privind drepturile intelectuale asupra sa, design-ul său fiind copiat de constructorul chinez Chery Automobile în modelul său denumit QQ.

În anul 2000 modelul a avut prima restilizare minoră (versiunea M150). Acesta a primit din anul 2002 și un motor de un litru cu patru cilindri. Acest model se fabrică încă în Uzbekistan.

După preluarea celor de la Daewoo de către General Motors, începând din anul 2005 Matiz a trecut la marca Chevrolet în Europa.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: eusuntdorian / InstagramComentarii
Inchide