Care e cea mai mare capcană în care poți pica atunci când testezi o mașină second-hand

Autor: Marius Vișan 12 mai 2023 Știri auto

Când vine vorba de achiziționarea unei mașini second-hand, testarea acesteia este un pas crucial în procesul de luare a deciziei. Însă, există o capcană majoră în care mulți cumpărători cad: se concentrează prea mult pe aspectul exterior și neglijează alte aspecte importante legate de siguranță.

Printre cele mai importante se numără problemele la sistemul de direcție. Acestea pot fi foarte periculoase și pot avea consecințe grave asupra siguranței șoferului și pasagerilor.

Atunci când vizionați o mașină rulată verifică dacă volanul se simte stabil și dacă există o simetrie în mișcările acestuia atunci când îl întorci spre dreapta sau spre stânga. Dacă observi că există o întârziere sau o rezistență excesivă în mișcarea volanului, este posibil să existe o problemă la sistemul de direcție.

Cel mai rău scenariu posibil când testezi o mașină second-hand: probleme la sistemul de direcție

De asemenea, ar trebui să acorzi o atenție și zgomotelor din mașină. Dacă auzi un sunet ciudat sau o zgomot atunci când întorci volanul, acesta poate fi un semn că există probleme. Înainte de a achiziționa o mașină second-hand, ar trebui să te consulți cu un mecanic specializat, care poate identifica problemele la sistemul de direcție și poate oferi sfaturi cu privire la repararea sau înlocuirea acestuia.

Dan Babu de la Mașina Potrivită a povestit la „Podcast cu Prioritate” situațiile prin care a trecut în faza de verificări ale unor oferte primite de la clienții săi. Iată cu ce probleme s-a confruntat:

VIDEO

Dan Babu este una dintre cele mai avizate voci din online-ul românesc când vine vorba de cumpărarea unei mașini la mâna a doua. Jobul lui este să verifice mașinile rulate și să spună clienților care apelează la el dacă merită sau nu să facă o anumită achiziție.

În concluzie, atunci când testezi o mașină second-hand, problema la sistemul de direcție poate fi cea mai mare capcană în care poți cădea. Este important să fii atent la semnele și simptomele unei astfel de probleme și să consulți un mecanic specializat înainte de a lua o decizie de achiziție.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: elements.envato.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide