Care sunt daunele unei mașini second-hand care o fac de necumpărat – VIDEO

Autor: Marius Vișan 09 mai 2023 Știri auto

Dan Babu de la ”Mașina Potrivită” a fost invitatul episodului 7 din ”Podcast cu Prioritate”. Pe lângă multele povești despre mașinile rulate pe care le-a văzut în activitatea sa Dan ne-a împărtășit și câteva sfaturi care ne-ar putea ajuta la achiziția unei mașini la mâna a doua.

Când vine vorba de achiziționarea unei mașini rulate este esențial să se acorde o atenție deosebită siguranței vehiculului. În special în cazul în care mașina a fost implicată într-un accident, analizarea corectă a vehiculului poate face diferența între o achiziție bună și una foarte costisitoare în termeni de reparații și de siguranță.

La întrebarea care sunt daunele unei mașini care să-l alarmeze pe client în legătură cu o anumită ofertă Dan Babu a avut un răspuns foarte clar: „Daunele la care dăm skip instant sunt mașinile reparate prost. Mașini reparate care au avut o daună mare sau mică dar reparate prost. Dacă nu este făcută bine o să prindă rugină … astea sunt clar no go”.

Mașinile care au lonjeroanele sudate sunt de evitat

Autoturismele care au lonjeroanele sudate sunt de evitat, la fel și cele care au airbag-urile sărite. De asemenea, mașinile care au trecut printr-un impact iar în zona stâlpului B există prea mult chit sau o reparație care nu a fost făcută bine stâlpul poate ceda.

„Lonjeroanele sunt făcute să se deformeze. În momentul unui impact se întâmplă trei accidente acolo. Mașina ta intră într-un obiect. Ăsta e primul impact. Impactul doi, tu te lovești de propria ta mașina, de volan, centură, dai cu capul de stâlpul A. Și, în al treilea rând, organele tale interne se lovesc de cutia toracică”, explică Dan Babu care este dinamica unui accident.

„E mai de dorit să ai o mașină care în timpul unui accident, la 70-80 de KM/h se deformează, se face praf, dar tu trăiești. Pentru că ea preia din energia impactului pentru ca tu să pățești cât mai puțin”, concluzionează expertul în autoturisme second-hand de la ”Mașina Potrivită”.

În concluzie, atunci când analizezi o mașină rulată, este important să acorzi o atenție deosebită siguranței vehiculului. Verificarea istoricului de accidente, examinarea atentă a exteriorului și a interiorului, precum și efectuarea unui test de conducere sunt pași esențiali pentru a asigura că mașina este într-o stare sigură și că poți face o achiziție bună.

Investiția într-o mașină sigură poate face diferența în cazul unui accident și poate salva vieți.

Podcastul integral poate fi urmărit aici

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: elements.envato.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide