Al șaselea oraș din România în care se lansează Uber

Autor: Marius Vișan 26 iun. 2020 Știri auto
Al șaselea oraș din România în care se lansează Uber

Începând de joi, 25 iunie, aplicația Uber este disponibilă și în Constanța. Este al șaselea oraş din România în care Uber este disponibil, după lansarea serviciului în București în 2015, urmată de extinderea către Cluj, Timișoara, Brașov și Iași.

La fel ca în celelalte orașe din România, șoferii parteneri din Constanța sunt licenţiaţi pentru a transporta pasagerii.

„Ne bucurăm să lansăm Uber în Constanţa, un loc atât de drag românilor care îl aleg an de an ca destinaţie de vacanţă” a declarat Nicoleta Diaconu, Manager General Uber România.

În Constanța, Uber se lansează cu UberX

În acest oraș Uber se lansează cu UberX, cel mai utilizat serviciu al companiei. Opțiunile generale de siguranță pentru pasageri disponibile în aplicația Uber includ accesul la informații despre șofer, afișând fotografia acestuia, modelul și numărul mașinii, alături de rating.

Pasagerii pot urmări cursele în aplicație, atât înainte de sosirea mașinii la locul de preluare, cât și în timpul călătoriei, și pot trimite statusul acesteia unui contact de încredere.

Reguli Uber în perioada pandemiei

Uber a lansat o serie de măsuri şi proceduri pentru siguranță şi igienă, pentru a ajuta comunitățile locale să se deplaseze cu uşurință în perioada pandemiei.

Atât șoferii, cât și pasagerii trebuie să poarte mască în timpul curselor și sunt rugați să confirme că au înţeles şi că respectă regulile de sănătate și siguranță recomandate de organizațiile mondiale de sănătate.

Asemenea restului țărilor în care este prezent, și în România Uber utilizează o tehnologie care verifică dacă șoferii poartă mască de protecție. Aceștia trebuie să-şi facă un selfie înainte de a se conecta în aplicație.

Uber a oferit șoferilor produse dezinfectante şi a instalat în mod gratuit panouri separatoare în majoritatea vehiculelor. Aplicația le reamintește utilizatorilor să se spele pe mâini, să-și dezinfecteze mașinile și să țină geamurile deschise pentru a facilita ventilația în timpul curselor.

Sursă: Mediafax.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide