Care este cea mai rară mașină care poate fi cumpărată în România? Un singur exemplar este disponibil

Autor: Marius Vișan 01 iul. 2020 Știri auto

Iubitorii de mașini care vor să-și cumpere o mașină cu care să atragă privirile, dar care s-au săturat de mărcile binecunoscute (Mercedes-Benz, BMW, Audi etc.), au la dispoziție o ofertă care merită atenția: un Morgan care se vinde pe autovit.ro cu 35.000 de euro.

Cea mai interesantă mașină înmatriculată în România costă 35.000 de euro

Este vorba de un exemplar Morgan 4/4 cu două locuri, cu motor Ford, pe benzină, de 1,6 litri TI-VCT care produce 115 CP, vopsit în culoarea Ivory. Mașina dispune de transmisie manuală și are un rulaj de 28.000 de km.

Intră în galeria foto

Tapițeria este acoperită cu material imitație din piele de culoare neagră. Conform proprietarului, mașina arată și funcționează impecabil. Autoturismul a fost comandat la dealerul Morgan Motor Company în februarie 2008, și a fost achiziționată și înmatriculată în octombrie 2008. Inspecția tehnică periodică pentru această mașină este încă valabilă. Anunțul menționează că locul de vânzare este în Iași.

În fotografii se poate vedea că mașina a fost foarte bine întreținută. Nu știm exact cine este proprietarul ei, dar cu siguranță mașina s-a aflat în colecția cuiva și a fost folosită ocazional.

Despre Morgan 4/4

Morgan 4/4 este un automobil produs de Morgan Motor Company începând din 1936. A fost prima mașină cu patru roți produsă de Morgan, denumirea care indică faptul că modelul are patru roți și patru cilindri. Materialele publicitare din acea vreme s-au referit diferit la modelul 4/4: „4-4”, „Patru Patru” și alte nume similare, dar încă de la început, în documentele fabricii, a fost întotdeauna denumit 4/4.

În afară de o pauză din timpul celui de-al Doilea Război Mondial (și din perioada martie 1951 până în septembrie 1955), 4/4 a fost în continuă producție de la debutul său până în zilele noastre. Capacitatea motorului a crescut de la 1.122 cmc în 1936, la un motor Ford de 1,8 litri în 2004, iar în prezent este a ajuns la 1.595 cmc.

Morgan este unul dintre cele mai exclusiviste brand-uri britanice. Printre românii celebri care au deținut un automobil produs de Morgan ar fi Dinu Patriciu și Ionuț Negoiță.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide