Care este motivul pentru care Poliția și-a vopsit mașinile în albastru-galben

Autor: George Cristea acum 2 luni Știri

Cu toții am observat noile mașini de poliție care au început să se înmulțească pe șoselele din România. Alegerea culorilor acestora nu s-a făcut întâmplător, iar mai mulți cititori ai Promotor.ro au remarcat că noile mașini seamănă izbitor de mult cu cele ale polițiștilor germani. Iată care este motivul pentru care Poliția și-a vopsit mașinile în albastru-galben.

Intră în Galeria FOTO

Noua colantare a mașinilor de poliție a fost deja înregistrată la OSIM, încă din luna mai a acestui an. Aproape 2.100 de autospecialele purtând noua imagine a Poliției Române au fost deja distribuite către subunitățile și serviciile operative din țară, din mediul urban și rural. Până la finele anului 2020 urmează să mai intre în dotarea polițiștilor alte 3.300 de autospeciale noi.

Alegearea combinației de culori nu a fost întâmplătoare, după cum nu este întâmplătoare nici alegerea similară a polițiștilor din alte țări europene. Autospecialele noi de Poliție au fost recolantate în albastru și galben, cu elemente de culoare verde fosforescent, pentru a asigura vizibilitatea și pe timp de ceață, autocolantele fiind de calitate foarte ridicată. Totodată, acest demers a fost necesar pentru ca cetățenii să poată diferenția autovehiculele Poliției Române de cele ale Poliției Locale.

În plus, noul design este în concordanță cu cel al altor state membre UE. Orice cetățean va recunoaște acest tip de colant în Europa.

Motivul pentru care Poliția și-a vopsit mașinile în culori noi

Conform programului de reînnoire a parcului auto al Poliţiei Române, poliţiştii beneficiază de noi autospeciale pentru realizarea operativă şi profesionistă a activităţilor specifice. Acestea au rampe moderne de semnalizare, acustic şi optic, iar imaginea este fundamental schimbată printr-o nouă colantare, foarte vizibilă şi uşor identificabilă. Astfel, mașinile cu noul branding sunt vizibile de la aproape 500 de metri, spre deosebire de actualul design care este vizibil de la aproximativ 200-300 de metri.

În urma negocierii în cadrul acordului-cadru cu producătorul, s-au obținut dotări suplimentare față de pachetul initial, iar noua colantare nu a presupus costuri în plus pentru Poliția Română, fiind inclusă în prețul de achiziție al autospecialei.

Vă reamintim că, la începutul lunii iunie a.c., la nivelul Ministerului Afacerilor Interne au fost semnate acordurile de achiziţie şi furnizare a noilor autospeciale. Astfel, peste 5.400 de autovehicule Dacia, de tip Duster şi Logan vor intra în dotarea Poliției Române și vor face parte din echiparea și dotarea permanentă a polițiștilor în desfășurarea misiunilor specifice.

Chiar dacă unul dintre scopurile noii colaționări este diferențierea mașinilor de poliție de cele ale Poliției Locale, acest demers pare deja sortit eșecului. Poliția Locală din Baia Mare și-a colantat deja foarte asemănător mașinile, și probabil că astfel de schimbări vom vedea și în cazul altor filiale ale Poliției Locale din țară.Comentarii
Inchide