Care este singura mașină din lume în care nu a murit nici o persoană? Este disponibilă și în România (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 09 iun. 2022 Știri auto

Brandul Volvo și-a câștigat de-a lungul timpului titlul de cea mai sigură mașină din lume, iar statisticile confirmă acest lucru. Ceea ce este cu adevărat impresionant este faptul că, de la apariția primei generații, în 2002, și până în prezent nici un om nu a murit într-un model XC90.

Volvo XC90, cea mai sigură mașină din lume

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Prima iterație a SUV-ului scandinav a fost lansată în urmă cu două decenii. Cinci ani mai târziu a primit un binemeritat facelift la jumătatea ciclului de viață. Au urmat o serie de actualizări, ultima în 2012. După o carieră de 12 ani, Volvo a lansat cea de-a doua generație, în 2014, iar în 2019 a fost supus unei noi operații de restilizare.

Statisticienii în domeniul siguranței rutiere au colectat în permanență date. Rezultatele înregistrate de SUV-ul din Goteborg sunt de-a dreptul incredibile. Cifrele arată că, până în prezent, nici o persoană (șofer sau pasager) aflată într-un Volvo XC90 implicat într-un accident de circulație nu și-a pierdut viața.

La testele de siguranță Euro NCAP, Volvo XC90 a primit 5 stele la fiecare sesiune la care a fost testat. De altfel, modelul se numără de foarte mulți ani în topul celor mai sigure mașini din lume.

Specialiștii spun că siguranța pe care o oferă această mașină este dată de mai mulți factori. Spre exemplu, ambele generaţii XC90 au o masă relativ mare și o structură solidă, ceea ce îi conferă un uriaș avantaj „fizic” în cazul unei coliziuni.

De asemenea, așa cum remarcă și vlogger-ul Andrei Verestiuc, siguranța mașinii nu se referă doar la comportamentul rutier. Aceasta este dotată cu numeroase sisteme de asistență pentru șofer, dar și cu airbag-uri și alte sisteme de siguranță activă și pasivă. Unele dintre acestea sunt oferite standard.

Cea de-a doua generație, care se află pe piață de opt ani, este echipată cu tehnologie de conducere autonomă. Aceasta include frânarea autonomă de urgenţă (AEB) şi senzori pentru menţinerea benzii de deplasare. Acestea împreună ajută SUV-ul să evite în mod activ o posibilă coliziune.

Volvo a vândut până anul trecut aproximativ un milion de exemplare XC90 la nivel global. Pe piața din România, un model Volvo XC 90 pornește de la 72.900 de euro.

Mai multe detalii despre Volvo XC90 vei putea afla urmărind filmulețul de mai jos.

Sursa: YouTube/Andrei Verestiuc

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volvo, capturi video


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide