Volvo și Epic Games vor dezvolta o nouă interfață pentru ecranele tactile de pe viitoarele modele electrice ale suedezilor

Autor: Mihai Morcovescu 01 iun. 2022 Știri auto

Volvo a încheiat un parteneriat cu Epic Games pentru a folosi motorul grafic Unreal pe viitoarele sale modele electrice. Producătorul suedez de automobile va oferi clienților săi tehnologia de vizualizare fotorealistă în utilizarea sistemului de infotainment. Acesta va avea ecrane cu interfețe mai animate și mai ușor de folosit.

Viitorul XC90 electric, primul model Volvo care va primi noua interfață

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Volvo Cars este primul producător auto european care a folosit Unreal Engine pentru dezvoltarea interfeței om-mașină. Viitoarele automobile cu emisii zero ale scandinavilor vor beneficia de o grafică realistă a elementelor ce vor fi detectate de senzorii mașinilor. Tehnologia dezvoltată de compania americană producătoare de jocuri video va fi folosită în special pentru realizarea interfeței „Human-Machine Interface”.

Epic Games va ajuta Volvo în procesul de dezvoltare a design-ului viitoarei interfețe. Acesta se va derula sub atenta supraveghere a specialiștilor Volvo în materie de siguranță rutieră. Și asta pentru a se asigura că interfața respectă cele mai stricte reguli într-un domeniu în care Volvo și-a construit reputația de-a lungul timpului.

Pe următoarea generație de mașini electrice Volvo, clienții vor beneficia de o grafică impresionantă. Ecranele vor oferi redări mult mai clare, culori mai bogate și animații 3D complet noi.

Motorul grafic Unreal Engine este farte ușor de folosit. În același timp, este o tehnologie ce permite reprezentarea realistă a elementelor de pe ecran. Astfel, modelul de automobil ar putea fi afișat pe display-ul sistemului multimedia într-o grafică foarte realistică. În acest fel, utilizatorii nu vor fi nevoiți să învețe o nouă „limbă” vizuală cu reprezentări abstracte ale anumitor elemente de pe ecran, ci le vor putea vizualiza pe ecran într-un mod foarte apropiat de realitate.

Datorită noii interfețe, cei de la Volvo că, prin simplificarea reprezentărilor grafice, șoferul nu va mai fi suprasolicitat la volan. Cele două companii vor lucra și pentru simplificarea afișării altor elemente de pe ecran, și aici ne referim la autonomia bateriei vehiculelor electrice, la navigație ori la viteză.

Primul model Volvo care va primi noua interfață va fi echivalentul cu baterii al SUV-ului XC90, care va fi lansat la sfârșitul acestui an. Acest model este primul dintr-o nouă generație de mașini complet electrice. Compania scandinavă și-a propus să vândă exclusiv modele pur electrice până în 2030.

Sursa: Volvo

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volvo


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide