Un Ferrari cu care Schumacher a câștigat toate cursele din 1998 a fost vândut la licitație

Autor: Adrian Somai 25 aug. 2022 Știri auto

O mașină de curse legendară, condusă de Michael Schumacher cu mai bine de 20 de ani în urmă, a fost vândută în cadrul unei licitații cu suma impresionantă de 6.22 milioane de dolari.

Este vorba despre un monopost Ferrari F300 pilotat de Schumacher în 1998, an în care pilotul german s-a bătut pentru titul de campion mondial cu finlandezul Mika Hakkinen. Schumacher a luat startul în patru curse din 1998 la volanul acestui model echipat cu șasiul 187, câștigandu-le pe toate. Mai exact, ne referim la etapele din Canada, Franța, Anglia, respectiv Italia.

În opinia oficialilor Sotheby’s, casa de licitații care a organizat aceasta vânzare, faptul că Schumacher a câștigat toate cele patru curse la care a participat la volanul acestei mașini a făcut că valoarea acesteia să crească substanțial. Astfel, mașina a ajuns să fie vândută acum cu o sumă cu adevărat impresionantă, în ciuda faptului că alte modele similare au fost cumpărate pe bani mult mai puțini în trecut. Spre exemplu, în urmă cu zece ani, un alt model Ferrari F300 din anul 1998 a fost scos la licitație pentru o sumă care a pornit de la numai 620.000 de dolari.

Una dintre cele mai scumpe mașini de Formula 1

Fostul proprietar al mașinii a cumpărat-o direct de la Ferrari la sfârșitul anului 1999, însă prețul acelei tranzacții rămâne necunoscut. Noul proprietar este un pasionat auto cu dare de mână din Monterey, statul California, Statele Unite.

Acest Ferrari F300 devine astfel una dintre cele mai scumpe mașini de Formula 1 vândute vreodată, ocupând locul patru în acest top. Pe podium se regăsesc alte două modele legendare conduse de Michael Schumacher, septuplu campion mondial în Formula 1.

În vârstă de 53 de ani, Michael Schumacher este în comă din anul 2013, atunci când a suferit un accident la schi. În ciuda eforturilor colosale făcute de familie, pilotul german nu răspunde tratamentelor medicilor, șansele ca acesta să își mai revină vreodată rămânând în continuare extrem de mici.

Sursa: Crash

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: RM Sotheby's


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide