Care sunt cele mai căutate crossovere / SUV-uri de dimensiuni medii anul acesta

Autor: Marius Vișan 21 iun. 2022 Știri auto

Crossoverele și SUV-urile de dimensiuni medii sunt una dintre clasele cu cele mai bune performanțe, în Europa, în primul trimestru din 2022, conform site-ului Carsalesbase.com.

Cota lor pe piața auto europeană a crescut cu 2,6 puncte procentuale, ajungând la 10,8%, fiind pentru prima dată când acest segment atinge o cotă de două cifre. S-a constatat că modelele de lux preiau în mod constant controlul și asupra acestei clase.

După ce a ocupat primul loc în 2021, Ford Kuga rămâne tot pe primul loc până acum în acest an. Tesla Model Y se află pe locul doi, iar Toyota RAV4 rămâne pe locul al treilea.

Mercedes-Benz GLC depășește Volvo XC60, care scade cu 22%. Skoda Kodiaq pierde teren și ajunge pe locul 6, dar rămâne cu mult în fața lui BMW X3 și Peugeot 5008, care au performanțe și mai slabe.

Cu Volkswagen ID.4 și Hyundai Ioniq 5, sunt trei modele exclusiv electrice în top 10, Skoda Enyaq fiind urmat îndeaproape de Kia EV6 pe locul 13, în timp ce Audi Q4 și Ford Mustang Mach-E măresc numărul de modele electrice la 7 în top 15.

Audi Q4 depășește deja vânzările lui Audi Q5, care a scăzut cu 36% și este acum amenințat de Porsche Macan (+31%), deși Q5 ar fi în continuare în creștere de la an la an, dacă luăm în calcul și vânzările lui Q5 Sportback de pe locul 20. Mercedes-Benz GLB pierde mai mult de jumătate din vânzări și ajunge pe locul 19.

Top 10 modele în vânzările europene în 2022 (trimestrul 1) – Crossovere/SUV-uri de dimensiuni medii

Intră în GALERIA FOTO

1. Ford Kuga
2. Tesla Model Y
3. Toyota RAV4
4. Mercedes-Benz GLC
5. Volvo XC60
6. Skoda Kodiaq
7. BMW X3
8. Peugeot 5008
9. Volkswagen ID.4
10. Hyundai Ioniq 5

Statisticile privind vânzările de automobile provin din următoarele țări: Austria, Belgia, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide