Care sunt cele mai căutate mașini de hoții de catalizatoare? Mare grijă dacă deții un astfel de model

Autor: Ionuț Vîlciu 28 nov. 2022 Știri auto

Catalizatorul mașinii tale este un element foarte important. De cele mai multe ori aproape că uităm de ele, dar hoții de catalizatoare știu că sunt piese valoroase. Dar ce mașini țintesc?

Am auzit cu toții de fenomenul furturilor de catalizatoare. Unii glumesc pe seama lui, alții nu bagă de seamă, dar nu se știe niciodată când te poți trezi chiar tu în postura de păgubit.

Publicația auto Car and Driver a alcătuit o listă cu cele mai predispuse mașini la furtul de catalizatoare. Lista cuprinde modele vândute în Statele Unite, dar noi am selectat modelele care se vând și în Europa.

După ce mașini se uită hoții de catalizatoare?

Toyota Prius

Prima mașină de pe listă este Toyota Prius, în special cea de a doua generația, produsă între 2004 și 2009. Aceste mașini au catalizatoare care au în componența lor o cantitate mai mare de metale prețioase, fapt pentru care hoții au pus ochii pe ele.

Chrysler 200/Lancia Flavia

Înlocuitorul lui Sebring, Chrysler 200 este un sedan care a fost comercializat în America. De asemenea, a existat și omologul său european, cunoscut sub numele de Lancia Flavia. Chiar dacă Chrysler 200 a încetat să mai fie produs, este o mașină preferată de hoții de catalizatoare.

Toyota Camry

O altă mașină din gama Toyota vizată de hoți este sedanul Camry. Popularul sedan pare a fi foarte apreciată de cei ce fură catalizatoare, iar volumele mari de Camry vândute oferă multe oportunități hoților.

Honda CR-V

Unul dintre cele mai râvnite SUV-uri de pe piață este Honda CR-V. Se pare că este la fel de râvnit și de către hoți. SUV-urile pot fi cu atât mai predispuse la furtul catalizatorului, dat fiind faptul că au o gradă la sol mai mare, fapt care oferă mai mult loc celor rău intenționați.

Honda Accord

Un alt model Honda căutat de hoți este Accord. Sedanul japonez este o mașină care se vinde bine, mai ales în Statele Unite, dar este și una dintre cele mai mari ținte când vine vorba de furturile de catalizatoare. Se pare că accesul este destul de facil la această componentă, iar hoții profită de acest lucru.

Indiferent de mașina pe care o dețineți, este bine să vă feriți de astfel de riscuri. Parcați în locuri bine iluminate și în zone sigure. De asemenea, puteți cumpăra diverse scuturi care să împiedice hoții din a vă fura catalizatorul mașinii.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide