Iată 5 metode care te vor ajuta să îți protejezi catalizatorul de hoți – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu acum 2 luni Știri auto

Furtul de catalizatoare este un fenomen real. Foarte mulți posesori de autoturisme s-au trezit fără catalizator, acest element fiind unul valoros.

Hoții de catalizatoare fură aceste elemente pentru metalele prețioase care se află în interiorul lor. Acestea catalizează noxele, de aici și denumirea de catalizator. Printre aceste metale se numără și platina. Pentru a nu fi păgubiți de astfel de persoane răuvoitoare, noi vă aducem 5 sfaturi utile cu care să vă protejați catalizatorul mașinii.

Scutul antifurt

Montare unui scut antifurt este una dintre soluțiile care v-ar putea scăpa de niște costuri mult mai mari. Un astfel de scut metalic poate împiedica hoții să ajungă la catalizatorul mașinii dumneavoastră.

Cușca metalică pentru catalizator

Vă puteți proteja catalizatorul cu o cușcă din fier beton. O cușcă din fier beton ar putea fi cea mai ieftină variantă pentru a-i descuraja pe hoții de catalizatoare. O puteți face chiar voi dacă vă pricepeți să sudați sau puteți apela la un sudor profesionist.

Încă o soluție ieftina și rapida ar fi să sudați catalizatorul de caroseria mașinii sau puteți suda fier beton de-a lungul sistemului de evacuare al mașinii. Astfel, hoții nu vor mai putea tăia catalizatorul atât de rapid și ușor.

Gravarea seriei de șasiu pe catalizator

O altă metodă ar putea fi scrijelirea sau gravarea catalizatorul original cu seria de sașiu (adică VIN-ul mașinii) sau numărul de înmatriculare. Trebuie să știți că firmele care cumpără aceste catalizatoare auto sunt obligate să ceara vânzătorului cartea de identitate și actele de proveniență ale catalizatorului pe care îl cumpără.

catalizator

Montați o alarmă performantă

Montați un sistem de alarma mai performant care să se declanșeze la cea mai mică vibrație a mașinii. În momentul în care hoțul se pune să taie catalizatorul de pe mașină cu flexul sau fierăstrăul electric, alarma auto se vă declanșa.

Alegeți locuri de parcare ferite

Parcați mașină în locuri bine iluminate noaptea sau în locuri publice pe unde trec foarte mulți oameni. Astfel, hoții vor fi descurajați să se aventureze.

Mai multe sfaturi puteți afla aici.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Tutoriale din service


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, m-am alăturat echipei ProMotor pentru a combina cele două pasiuni ale mele: mașinile și presa. Studiez, analizez și documentez tot ce are roți. Presa nu trebuie să fie plictisitoare, așa că încerc, pe cât de mult posibil, să ... citește mai mult

Comentarii
Inchide