Care sunt cele mai căutate piese în parcurile de dezmembrări auto

Autor: ProMotor acum 2 ani Știri auto

Românul e obişnuit să facă mai cu moderaţie reparaţiile la maşina, şi, nu de puţine ori, alege cele mai ieftine piese. Există şi cazuri când apelează chiar la atelierele de dezmembrări.

Dacă pentru unele piese nu este chiar o problemă, ele putând fi cumpărate de oriunde, există și anumite piese care vizează siguranţa maşinii, și nu se recomandă ca ele să fie achiziționate de oriunde. Poate fi destul de periculos, deoarece montarea unei piese a cărei proveniență nu este cunoscută, despre care nu se știe nici cum nici cât a fost folosită, poate provoca incidente nedorite, iar siguranţa maşinii scade considerabil.

Cele mai căutate piese din parcurile cu mașini dezmembrate

Iată câteva dintre cele mai importante componente ale vehiculului care ar putea fi cumpărate de la dezmembrări:

Convertor catalitic

De fapt, convertoarele catalitice sunt atât de căutate încât ele se fură de pe mașini chiar în fața blocului. Totuși această componentă nu este dorită neapărat pentru funcționalitatea sa, ci mai degrabă pentru materialele prețioase pe care le conține: platină, rodiu și paladiu.

Funcția lor principală este de a reduce nocivitatea emisiilor vehiculului. Acestea fac acest lucru minimizând numărul de poluanți pe care îl produc vehiculele.

Bara de protecție

Probabil că ați văzut cel puțin o mașină pe stradă care are o bara de protecție de culoare diferită. Asta pentru că este mult mai ieftină, iar pentru proprietar nu contează atât de mult partea estetică. În loc să plătească prețul ridicat al unei bare de protecție noi la reprezentanță, mulți oameni vor plăti cu bucurie o sumă mai mică pentru o bară uzată.

Jante și anvelope

Puteți cumpăra întregul set de roți (inclusiv jante și anvelope). Jantele din aliaj sunt mai scumpe (cum ar fi cele din aluminiu), cu toate acestea, chiar și  jantele din oțel sunt la fel de bune și mai ieftine.

Sistem de aer condiționat

Aerul condiționat al unei mașini este una dintre cele mai complexe și valoroase componente. Este, de asemenea, una foarte necesară, deoarece nimeni nu ar vrea să circule în mijlocul verii fără aer condiționat, nu-i așa? Sistemul de aer condiționat conține o mulțime de piese valoroase, cum ar fi compresorul. Puteți decide să-l cumpărați de la dezmembrări, atâta timp cât este în stare bună.

Uși, ferestre, oglinzi și componente electrice

Nevoia de ele este foarte asemănătoare cu nevoia unei bare de protecție. Când o mașină este lovită într-un accident, dar este încă capabilă să funcționeze, cheltuiala mare în repararea acesteia vine odată cu achiziția pieselor, mai ales dacă ele sunt noi. De aceea, deplasarea la un parc cu mașini dezmembrate îl poate poate ajuta pe șofer să facă ceva economii.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ShutterstockComentarii
Inchide