Un service auto de cartier a fost obligat să plătească daune lunare vecinilor

Autor: ProMotor 10 mart. 2021 Știri auto

O familie din Aiud, care locuiește lângă un service auto, a obținut în justiție daune morale lunare pentru disconfortul și poluarea pe care trebuie să le suporte în urma activității unei firme private.

Hotărârea judecătorească a fost pronunțată în 23 ianuarie 2021, la Tribunalul Alba, și a fost atacată cu apel. Procesul a fost inițiat în februarie 2018, iar instanță a dispus acordarea de 5.000 de lei daune morale reclamanților, scrie Adevarul.ro.

La instanța superioară, acțiunea civilă s-a finalizat cu obligarea firmei la plata unor daune lunare în valoare de 2.000 de lei, începând cu luna iulie 2018 și până la data încetării „faptului cauzator de prejudicii”.

Soluția este o premieră pentru Justiția din România

Reclamații susțin că și-au dat, inițial, acordul pentru ca în spațiul respectiv să se înființeze un service auto, dar susțin că pe parcursul anilor, începând cu 2007, au început să apară probleme foarte grave care afectează atât familia lor cât și a proprietarilor care au locuințe pe strada respectivă.

”Angajații service-ului auto nu respectă normele de protecție a muncii, poluând carosabilul cu ulei rezidual, cu obiecte de dimensiuni mici, care pun în pericol siguranța circulației pe stradă. Fac teste de reparație și turează la maxim motoarele autovehiculelor, producând zgomote ce depășesc 90 db, ieșind fum negru și toxic pe țevile de eșapament, care se depune pe fațada casei, fiind nevoiți să revopsească de mai multe ori fațada clădirii.

Datorită poluării aerului cu fum și gaze toxice au fost am fost nevoiți să ținem închise cele trei geamuri ale locuinței, de dimineața până seara târziu, geamuri care au deschidere la stradă.

Avem un copil în clasa a XI-a și datorită zgomotului produs cu ocazia reparațiilor autovehiculelor, se poate pregăti corespunzător pentru școală și nu se poate odihni în camera în care stă, întrucât are fereastra spre stradă, în dreptul servicelui auto, la fel dormitorul are fereastra spre stradă, în dreptul service-lui auto”, au precizat reclamanții în acțiunea civilă depusă la instanța de judecată.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock.com



Comentarii
Inchide