Carlos Ghosn, fostul preşedinte al Nissan, s-a oferit să poarte un dispozitiv de urmărire pentru a fi eliberat pe cauţiune

Autor: Mediafax 21 ian. 2019 Știri auto
Carlos Ghosn, fostul preşedinte al Nissan, s-a oferit să poarte un dispozitiv de urmărire pentru a fi eliberat pe cauţiune

Carlos Ghosn (64 de ani), fostul preşedinte al Nissan Motors, s-a oferit să poarte un dispozitiv electronic pentru gleznă, ca să fie eliberat pe cauţiune, după două luni de detenţie în Japonia, pentru presupuse fraude financiare, transmit site-urile agenţiilor Reuters şi Associated Press.

Purtarea unui asemenea dispozitiv nu este o procedură standard în Japonia, fiind întâlnită în Statele Unite.

Altă clauză din oferta de eliberare pe cauţiune înaintată prevede angajarea de agenţi de pază pentru a-l monitoriza.

În plus, acesta s-a angajat să nu părăsească Tokyo şi să depună drept garanţii acţiunile pe care le deţine la Nissan, potrivit unui purtător de cuvânt al acestuia.

Arestat la 19 noiembrie 2018, Ghosn este suspectat că, în octombrie 2008, a trasferat asupra companiei pierderi de circa 1,85 miliarde de yeni (16,6 milioane de dolari) rezultate din investiţii personale, susţin procurorii. Cei din urmă au declarat că transferul a provocat daune Nissan, care a constituit un depozit de 14,7 milioane dolari, între iunie 2009 şi martie 2012, într-un cont bancar asociat. În plus, la 11 ianuarie, procurorii din Tokyo l-au acuzat pe Ghosn, de două noi abateri financiare: subestimarea sumelor primite drept compensaţii între 2015 şi 2017, arată o declaraţie a avocatului său, Motonari Otsuru.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide