Cât costă cel mai ieftin SUV Toyota în România? Yaris Cross este un SUV urban

Autor: Ionuț Vîlciu 27 dec. 2022 Știri auto

Toyota are o gamă vastă de SUV-uri, iar Yaris Cross este cea mai accesibilă variantă din oferta producătorului japonez. Yaris Cross este un SUV urban, de mici dimensiuni, cu un preț accesibil.

Toyota Yaris Cross este încă o dovadă că totul devine mai atractiv atunci când intervine factorul SUV în ecuație. De ce este cazul? Pentru că Toyota a folosit unul dintre modelele sale consacrate pentru a crea un nou SUV. Așa s-a născut Yaris Cross, un SUV de mici dimensiuni care umple golul dintre modelele de mici dimensiuni ale mărcii și vehiculele sale mari.

Yaris Cross este un model care concurează cu mașini precum Volkswagen T-Cross sau Skoda Kamiq, dar modelul japonez are destule atuuri cu care să înfrunte concurența germană.

Mașina poate fi achiziționată atât cu motoare termice clasice, cât și în versiune hibridă. Indiferent de versiunea pe care o alegi, mașina va avea un motor pe benzină cu o capacitate cilindrică de 1,5 litri. Acesta poate fi legat fie la o cutie manuală, fie la una automată de tip CVT. Un lucru destul de rar întâlnit în acest segment este tracțiunea integrală. Yaris Cross poate fi achiziționat cu tracțiune integrală, o dotare pe care nu o prea vedem pe la concurență.

Cât costă Toyota Yaris Cross în România?

Cea mai accesibilă versiune a lui Yaris Cross pornește la noi în țară de la prețul de 20.765 de euro. Pentru această sumă de bani vei primi versiunea de bază Eco. Aceasta vine cu motorul pe benzină clasic, care dezvoltă 125 CP, cutie manuală și tracțiune față. La interior primești un ecran multimedia cu dimensiunea de 7 inch cu conectivitate pentru telefonul mobil.

Există și versiuni mai scumpe, bineînțeles. Cea mai scumpă echipare are un preț de listă de 34.745 de euro. Aici vorbim de echiparea Exclusive Adventure cu motorizarea hibrid de 116 CP, transmisie automată și tracțiune integrală. Printre dotări se numără un ecran multimedia mai mare de 9 inch, un sistem audio cu opt difuzoare de la JBL, dar și un head up display de 10 inch.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide