SUV-ul urban Toyota Yaris Cross. Prezentare video

Autor: Ionuț Vîlciu 15 sept. 2022 Știri auto

Astăzi la ProMotor avem în prim plan noua Toyota Yaris Cross. Producătorul japonez își mărește gama de vehicule crossover, iar Yaris Cross este cel mai mic dintre acestea.

Cel mai mic crossover din gama Toyota a ajuns și în obiectivul camerei noastre. Acesta are un tren de rulare hibrid, care dezvoltă 116 cai putere și tracțiune integrală.

Toyota Yaris Cross – detalii exterioare

Să începem cu exteriorul, acolo unde găsim faruri cu tehnologie LED. Semnalizările și luminile de rulare pe timp de zi utilizează, de asemenea, diode LED, la fel și farurile de ceață.

Mașina este echipată cu cele mai mari jante disponibile. Acestea au diametrul de 18 inch și sunt îmbrăcate în anvelope Goodyear.

Plafonul este de culoare neagră, iar în spate există o bandă care traversează capacul portbagajului. Pe întreaga caroserie sunt aplicate protecții din plastic mat care îi conferă și un aspect mai agresiv.

Un aspect practic al lui Yaris Cross este faptul că ușile acoperă pragurile, deci nu îți vei murdări pantalonii când vei urca sau coborî din mașină. Un alt aspect care ține de practicabilitate este hayon-ul acționat electric. Spațiul din portbagaj are puțin de suferit din cauza sistemului hibrid, dar se revanșează printr-o banchetă fracționabilă 40-20-40.

Aspecte interioare

Fețele de uși sunt îmbrăcate cu un material textil, iar mânerul de închidere are o formă sculptată, ieșită în relief.

Fiind versiunea de top, avem scaune din piele. Din punct de vedere reglaje, doar cel pentru zona lombară este acționabil electric. La interior există detalii contrastante. Acestea au culoarea caroseriei și vin sub forma cusăturilor sau a unor ornamente.

Un detaliu de efect este panoul panoramic, care este cât se poate de mare.

Există climatizare pe două zone, scaune încălzite, dar și volan încălzit. Printre opțiuni se numără și încărcarea wireless pentru telefon sau parbrizul încălzit.

Instrumentarul de bord este parțial digital. Pe acesta se pot afișa diverse informații. Sistemul de infotainment are un ecran de 9 inch și sistem de sonorizare JBL.  Vine cu compatibilitate Apple CarPlay și Android Auto, atât wireless, cât și cu fir. Pentru ocupanții locurilor din spate nu există prize sau porturi USB.

Prețul mașinii prezentate este de 34,000 de euro cu TVA inclus înainte de reducerea de 3,000 de euro pe care statul român o oferă pentru vehiculele hibrid.

VIDEO cu interiorul:

Text: Ionuț Vîlciu
Video: Luci Popa

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide