Cât costă Hyundai Tucson în România. Cifre record de vânzări în 2021 și 2022

Autor: Adrian Somai 16 iun. 2023 Știri auto

Hyundai Tucson este cel mai bine vândut model al unei mărci de import în ultimii doi ani în țara noastră, ceea ce spune multe despre SUV-ul asiatic. Hyundai Tucson oferă cea mai diversificată gamă de sisteme de propulsie din segmentul SUV-urilor compacte. Pe lângă versiunile termice, Tucson dispune și de variante mild hybrid de 48 V, hybrid și plug-in hybrid.

Cu un design revoluționar, noul model al gamei Hyundai dispune de tehnologii avansate, dar și de o gamă variată de sisteme de propulsie electrificată. Limbajul de design adoptat de Hyundai pentru SUV-ul Tucson are ca sursă de inspirație modelul concept Vision T, dezvăluit în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles în 2019. Ajuns acum la cea de-a patra generație, Tucson integrează noua direcție stilistică Hyundai „Sensuous Sportiness”.

Lucrurile se dovedesc însă a fi cu atât mai interesante atunci când vine vorba despre motorizare și tehnologie. Odată cu lansarea pe piață a versiunilor hybrid, plug-in hybrid și cu sistem m-hybrid de 48V pentru noul Tucson, Hyundai a pus la dispoziția celor interesați cea mai variată gamă de sisteme de propulsie electrificată din segmentul modelelor de tip SUV compact. De asemenea, Tucson integrează cele mai recente tehnologii, oferind astfel un plus de siguranță și asistență șoferului aflat la volan.

Cât costă cel mai ieftin Hyundai Tucson în România

Prețurile SUV-ului Hyundai Tucson pe piața din România pornesc de la 21.119 euro, cu toate taxele incluse. În acest caz, vorbim despre o versiune echipată cu o unitate de motorizare pe benzină, cu capacitate de 1.6 litri, capabilă să dezvolte o putere de 150 de cai și un cuplu maxim de 250 Nm. Transmisia este asigurată prin intermediul unei cutii de viteze manuală, cu șase trepte. Viteza maximă pentru această configurație este de 189 km/h, în timp ce accelerația de la 0 la 100 km/h este posibil de realizat în 10.3 secunde.

Nivelul de echipare Comfort+ aduce clienților o serie întreagă de dotări standard, printre cele mai importante fiind următoarele: pilot automat, volan reglabil pe înălțime, volan și schimbător de viteze îmbrăcate în piele, drive mode select, sistem de iluminare a bordului cu display de 4.2 inci, sistem audio TFT de 8 inci, comenzi pe volan, geamuri electrice față și spate, cameră video spate și așa mai departe.

Cât costă cel mai scump Hyundai Tucson în România

Cel mai scump model Hyundai Tucson oferit în țara noastră pornește de la 39.326 de euro, cu toate taxele incluse. În acest caz vorbim despre un sistem plug-in hybrid, care are în centru o unitate pe benzină de 1.6 litri, capabil să dezvolte în total 265 de cai putere și un cuplu maxim de 350 Nm. Transmisia este asigurată prin intermediul unei cutii de viteze automată, cu șase trepte. Viteza maximă pentru această configurație este de 191 km/h, în timp ce accelerația de la 0 la 100 km/h este posibil de realizat în 8.6 secunde.

În echiparea de top Luxury sunt incluse dotări care asigură un nivel de comfort superior, printre care pot fi amintite următoarele: volan încălzit, tapițerie din piele, senzor de ploaie, scaune încălzite, scaun șofer cu memorie, porturi USB, cameră video spate, climatizare automată, sistem keyless entru, hayon acționat electric, plafon panoramic, etc.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide