Hyundai Tucson este cel mai bine vândut model al unei mărci de import în 2022

Autor: Marius Vișan 26 ian. 2023 Știri auto

Hyundai Auto România și-a îndeplinit obiectivul propus de a menține volumul record de vânzări din 2021.

Astfel, livrările din 2022 au numărat peste 9.500 de unități. Dintre modele se evidențiază contribuția lui Tucson, care a devenit cel mai bine vândut model al unei mărci de import în anul 2022.

„Pe parcursul anului 2022 am continuat să rămânem aproape de clienți prin intermediul unei game variate de modele. Rezultatele obținute demonstrează că designul futurist și tehnologiile revoluționare au transformat modelul Tucson într-un veritabil succes, atât în România, cât și la nivel global’’, a declarat Teodor Brusalis, Director General – Hyundai Auto România.

Creșterea cererii pentru Tucson a contribuit la performanțele înregistrate. Vânzările modelului s-au majorat cu 7,2% în comparație cu aceeași perioada a anului anterior, devenind cel mai bine vândut autovehicul al unei mărci de import în anul 2022, cu 3.058 de unități.

Hyundai își menține locul al doilea în segmentul hybrid și plug-în hybrid

Totodată, gama Hyundai eco reprezintă 19,6% din totalul vânzărilor în 2022. Hyundai Auto România își menține locul al doilea în segmentul hybrid, dar și în segmentul plug-în hybrid. În plus, ocupă poziția a patra în clasamentul vehiculelor 100% electrice.

Hyundai Tucson oferă cea mai diversificată gama de sisteme de propulsie din segmentul SUV-urilor compacte. Pe lângă versiunile termice, TUCSON dispune și de variante mild hybrid de 48 V, hybrid și plug-în hybrid.

Pentru 2023, obiectivul Hyundai Motor Company este de a oferi clienților experiențe memorabile, inclusiv prin intermediul noilor modele – Kona, Santa Fe și IONIQ 5 N (primul vehicul electric de înalta performanță al companiei), continuând să își consolideze poziția de lider pe piață mobilității eco cu modelele electrice din gama IONIQ.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide