Cât costă în România Kia XCeed PHEV, unul dintre cele mai populare crossovere compacte din Europa

Autor: Adrian Somai 15 feb. 2023 Știri auto

Kia XCeed s-a dovedit a fi în ultimii ani unul dintre cele mai populare modele din segmentul crossoverelor de dimensiuni compacte. În plus, XCeed beneficiază acum și de o versiune PHEV dedicată celor care vor să facă tranziția către un sistem de motorizare ceva mai prietenos cu mediul înconjurător.

Kia XCeed PHEV este echipată cu o unitate de motorizare 1.6 GDI, alături de care se regăsește un propulsor electric, sistemul fiind capabil să livreze în total o putere de 141 de cai și un cuplu maxim de 265 Nm. Sistemul de propulsie este cuplat la o transmisie cu dublu ambreiaj și șase trepte (6DCT), permițând șoferilor să schimbe chiar ei vitezele, pentru un stil de condus mai captivant.

Caroseria compactă conține un portbagaj surprinzător de mare și versatil, cu un spațiu competitiv de 291 litri, care poate fi extins la 1.243 de litri prin rabatarea scaunelor din spate. Versatilitatea spațiului este asigurată și de capacitatea de rabatare 40:20:40 a scaunelor din spate, de sistemul inteligent de deschidere a haionului și de compartimentarea de sub planșa portbagajului.

În aceste condiții, Kia XCeed este la ora actuală cel mai vândut model din gama Ceed a producătorului sud-coreean. Totodată, este și cel mai popular model vândut de constructorul asiatic pe piata auto europeană. Nici nu este de mirare că este așa însă, Kia XCeed fiind un crossover cu un raport calitate – preț excelent din toate punctele de vedere.

Cât costă Kia XCeed PHEV în România

Prețurile pentru versiunea plug-în hybrid a lui Kia XCeed pe piața locala din România pornesc de la 36.900 de euro, versiunea tehnică menționată în rândurile anterioare fiind și singura disponibilă.

La exterior, printre dotările standard oferite de cei de la Kia se numără jantele din aliaj cu dimensiuni de 16 inci, pneurile Michelin, blocurile optice frontale cu LED, farurile de ceață spate cu LED, oglinzile exterioare pliabile, luminile pe timp de zi cu LED, oglinzile exterioare reglabile electric și încălzite, etc. La nivelul habitaclului mai regăsim următoarele: port USB, schimbător îmbrăcat în piele, bluetooth, display central de 8 inci, comenzi audio pe volan, volan îmbrăcat în piele, geamuri electrice față și spate și așa mai departe.

Tot în standard, cei de la Kia mai oferă și o serie întreagă de dotări legate de siguranță: sistem de asistare evitare coliziune frontală, pilot automat, senzori parcare spate, sistem de monitorizare și avertizare atenție șofer, sistem de limitare a vitezei, cameră de vedere pentru marșarier, ABS, ESC, HAC, sistem de asistare menținere bandă de rulare, etc.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Kia, ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide