Prezentare video: Noua Kia XCeed Plug-in Hybrid este un crossover compact, ideal pentru viața urbană

Autor: Ionuț Vîlciu 18 nov. 2022 Știri auto

Kia XCeed este una dintre cele mai populare mașini din gama producătorului coreean. Vom vedea ce oferă crossover-ul de dimensiuni compacte.

Kia XCeed este cel mai vândut model din gama Ceed și a doua cea mai populară mașină dintre cele vândute de Kia în Europa. Mașina pe care noi am testat-o este o versiune facelift, într-o configurație cu sistem de propulsie hibrid. Aceasta oferă 141 de cai putere și are o cutie cu dublu ambreiaj cu șase rapoarte.

Noul XCeed are un preț de pornire de puțin peste 19.000 de euro, cu discount-ul Rabla inclus. Exemplarul pe care noi l-am avut la dispoziție  are un preț de aproximativ 36.000 de euro, fiind o versiune plug-in hybrid foarte bine echipată.

Modelul facelift a primit noi faruri cu o semnătură luminoasă redesenată. Per total, întreaga parte frontală a mașinii a fost redesenată, acest lucru incluzând bara, dar și grila radiatorului.

O altă noutate pentru Kia XCeed este opțiunea de a monta jante cu dimensiunea de 18 inch. În partea din spate, schimbările nu sunt atât de pronunțate. Hayon-ul este acționat electronic, iar volumul portbagajului măsoară 291 de litri.

Kia XCeed oferă foarte multe opțiuni pentru clasa compactă

Așa cum spuneam, exemplarul testat de noi este foarte bine echipat. Mutându-ne la interior, vom regăsi scaune electrice cu memorie, încălzite, dar și ventilate. De asemenea, și bancheta spate este încălzită.

Șoferul va fi întâmpinat de un tablou de bord complet digital, care are și suficiente opțiuni de configurare. În completarea tabloului de bord digital există un ecran mare de infotainment, care măsoară 10,25 inch. Acesta are atât conectivitate cu Apple CarPlay, cât și cu Android Auto.

Mașina are și climatizare automată pe două zone. Aceasta are și funcția Driver Only, care îți permite să faci puțină economie de curent. Există diferite porturi de încărcare, dar și posibilitatea de a-ți încărca wireless telefonul.

VIDEO:

Text: Ionuț Vîlciu

Video: Luci Popa

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide