Cât costă în România noul Toyota Highlander, un SUV full-size hybrid fără compromis

Autor: Adrian Somai 25 dec. 2022 Știri auto

Model de succes peste Ocean, Highlander a fost adus în cele din urmă de cei de la Toyota și pe piața auto europeană. Iar japonezii nu au greșit deloc când au luat această decizie, Highlander având toate șansele să se bucure de un succes considerabil și pe Bătrânul Continent.

Apreciat de familiile numeroase care au nevoie de un model puternic cu spațiu generos la interior și lăudat pentru tehnologia hybrid preluată de la RAV4, Highlander a fost primit cu entuziasm pe piața auto europeană. Lăsând la o parte Land Cruiser, Highlander este cel mai mare SUV din gama constructorului japonez. Competitor important pentru modele precum Kia Sorento,  VW Touareg, Skoda Kodiaq sau chiar Land Rover Discovery, Highlander promite să se descurce bine în Europa.

Cel mai mare SUV din gama celor de la Toyota este oferit alături de un sistem hibrid de motorizare, format dintr-un motor pe benzină cu patru cilindri de 2.5 litri și alte două unități electrice. Sistemul este capabil astfel să dezvolte o putere de 248 de cai. Transmisia este asigurată prin intermediul unei cutii automate de viteze de tip CVT, în timp ce tracțiunea este integrală. Consumul mediu oficial este de 6.6 litri/100 km, ceea ce nu este deloc mult dacă ne gândim că vorbim despre un model de aproape 5 metri lungime și cu o masă totală de 2 tone.

Cât costă SUV-ul Toyota Highlander în România

Cea mai accesibilă versiune a SUV-ului Highlander pornește pe piața auto din țara noastră de la un preț de 53.435 de euro, cu toate taxele incluse. În acest caz, este vorba despre nivelul de echipare de bază, Dynamic Metallic, care vine la pachet cu o serie întreagă de dotări: ecran multimedia cu diagonală de 8 inci, wireless Apple Car Play și Android Auto cu fir, instrumentar de bord cu diagonală de 7 inci, cotieră centrală, încărcător wireless, scaun pentru șofer cu reglare electrică pe înălțime, scaun șofer cu glisare electrică, scaune față încălzite și așa mai departe.

Cei care își doresc însă o experiență completă pot apela la versiunea Luxury Pearly, care aduce în plus câteva dotări premium pentru un preț de pornire de 65.015 euro, cu toate taxele incluse. Printre acestea se numără următoarele: ecran multimedia cu diagonală de 12.3 inci, sistem de sunet JBL premium, instrumentar de bord cu diagonală de 12.3 inci, Head Up Display, oglindă retrovizoare digitală, etc.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide