Toyota Highlander a fost lansată în Europa

Autor: ProMotor 11 mai 2020 MASINI NOI

Toyota Highlander este al patrulea SUV hibrid al gamei europene a producătorului japonez, după Yaris Cross, C-HR și RAV4. SUV-ul de clasă mare ajunge astfel pentru prima oară pe Bătrânul Continent, unde va concura cu modele ca Ford Edge sau Volkswagen Touareg.

Intră în Galeria FOTO

Modelul european este construit pe platforma GA-K și va fi disponibil exclusiv cu o motorizare hibridă. Aceasta are la bază o motorizare aspirată de 2,5 litri care funcționează în ciclu Atkinson, combinată cu două motoare electrice – unul pe puntea față și al doilea pe puntea spate. Puterea totală a sistemului hibrid atinge 244 CP, distribuția la roți fiind controlată de sistemul AWD-i (All WQheel Drive-intelligent). Pentru alimentarea motoarelor electrice este inclusă o baterie Ni-Mh poziționată sub al doilea rând de scaune.

Toyota Highlander are o lungime a caroseriei de 4,95 metri, o lățime de 1,93 metri și o înălțime de 1,73 metri. Interiorul poate acomoda până la șapte pasageri pe trei rânduri de scaune. Al doilea rând este reglabil pe o plajă de 180 mm, ceea ce asigură un spațiu confortabil pentru pasagerii de pe al treilea rând, chiar dacă acesștia sunt adulți.

Portbagajul are o capacitate de 658 de litri, aceasta putând fi extinsă până la 1.909 litri prin rabatarea rândurile doi și trei de scaune. În acest caz, se creează o suprafață de încărcare plană. Deschiderea hayonului se face electric, comanda fiind prin senzori pentru a permite accesul la portbagaj cu brațele ocupate.

Toyota Highlander oferă sisteme de siguranță de top

Toyota Highlander este echipată cu pachetul de sisteme de asistență Toyota Safety Sense care permite evitarea accidentelor (sau diminuarea gravității acestora). Acesta include, un sistem pre-coliziune cu asistență activă a direcției pentru a evita coliziunile, detectarea pietonilor pe timp de zi și de noapte și a bicicliștilor pe timp de zi, tempomat adaptiv cu detectarea limitelor de viteză sau asistență la păstrarea benzii.

Toyota Highlander completează gama europeană a Toyota, care marșează puternic pe SUV-urile hibride. Producătorul japonez a prezentat luna trecută modelul de clasă mică Yaris Cross, alături de modelele mai vechi C-HR (care a beneficiat recent de un facelift) și RAV4.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide