Cât costă în România Suzuki Across PHEV: un SUV spațios, perfect pentru o familie numeroasă

Autor: Adrian Somai 29 mart. 2023 Știri auto

Prezentat în premieră în urmă cu mai bine de doi ani, Suzuki Across a primit pe parcursul anului trecut două upgrade-uri importante, care au făcut din acest model o opțiune demnă de luat în seamă de cei care își doresc o mașină spațioasă în care să încapă o întreagă familie numeroasă.

Mai întâi, producătorul nipon a pregătit un upgrade prin care timpii de încărcare la o priză de 32A au scăzut de la cinci ore și jumătate la mai puțin de trei ore. În cazul unei prize normale, timpul de încărcare scădea la mai puțin de cinci ore.

Iarna aceasta a venit însă cu noi surprize din partea celor de la Suzuki, SUV-ul Across primind mai multe noutăți pentru anul 2023. Spre exemplu, un bord complet digital ce a fost preluat de la facelift-ul modelului Toyota RAV4, model pe a cărui platformă și este construit. Astfel, Across se poate lăuda acum cu un instrumentar digital cu un ecran cu diagonală de 12.3 inci și cu un sistem multimedia cu diagonală de 10.5 inci. În plus, multe butoane fizice au fost eliminate odată cu această actualizare.

SUV-ul plug-in hybrid este echipat cu o serie întreagă de dotări importante încă din standard, clienții urmând să beneficieze, spre exemplu, la interior de scaune încălzite și de o tapițerie din piele de calitate superioară. Totodată, este disponibil și un sistem de climatizare pe două zone.

Funcția de navigație este integrată în sistem, iar conectivitatea wireless Apple Car Play și Android Auto este, de asemenea, disponibilă. Across mai este echipat și cu un set de jante cu dimensiuni de 19 inci și cu lumini full-LED. Tot în standard mai sunt incluse și următoarele: cruise control adaptiv, volan încălzit, padele pe volan, hayon cu deschidere electrică, cameră marșarier, keyless entry & start și așa mai departe.

306 CP și o autonomie electrică de 75 de kilometri

Când ne referim la Suzuki Across Plug-In Hybrid trebuie să ne gândim la un SUV extrem de capabil, cifrele tehnice dovedindu-se a fi foarte interesante. Este echipat cu un sistem alcătuit din trei unități de motorizare, unul pe benzină și două electrice, capabile să ofere împreună 306 cai putere.

În aceste condiții, accelerația de la 0 la 100 km/h este posibil de realizat în numai 6 secunde, în timp ce viteza maximă ajunge la 180 km/h. În funcție de situație, SUV-ul folosește separat sau împreună cele trei motoare. Important de menționat, se poate rula 100% electric până la o viteză de 135 km/h. Potrivit constructorului, autonomia electrică este de până la 75 de kilometri, conform standardului WLTP.

Cât costă, de fapt, Suzuki Across Plug-In Hybrid?

Ținând cont de toate dotările și capacitățile tehnice la care am făcut referire în rândurile anterioare, prețul SUV-ului Suzuki Across Plug-In Hybrid nu este unul foarte mic. Mai exact, SUV-ul este oferit exclusiv în versiunea Luxus și are un preț de pornire de 56.540 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide