Noul Suzuki Across, primul SUV construit în parteneriat cu Toyota

Autor: Elena Luchian 02 iul. 2020 MASINI NOI

Noul Suzuki Across este primul produs al parteneriatului semnat în 2017 de Suzuki și Toyota. Modelul are la bază actuala generație RAV4.

GALERIE FOTO

Noul Suzuki Across măsoară 4.635 de milimetri în lungime, 1.855 de milimetri în lălțime și 1.690 de milimetri în înălțime. Sunt dimensiuni care îl poziționează peste Vitara (4.175 de milimetri în lungime) și peste S-Cross (4.300 milimetri) în gama Suzuki. Modelul este cu 35 de milimetri mai lung și cu 5 milimetri mai înalt decât RAV4 de la Toyota.

Ampatamentul noului SUV este de 2.690 de milimetri, ceea ce se traduce printr-un spațiu mai generos la bordul său decât la bordul celorlalte modele cu gardă mare la sol din gama producătorului nipon. 490 de litri este volumul portbagajului (375 de litri la Vitara și 430 de litri la S-Cross).

Noul Suzuki Across (1)

Across propune o imagine foarte asemănătoare cu ceea ce știm de la Toyota RAV4. Vine cu o grilă de mari dimensiuni, bare robuste și linii angulare. Sunt diferite însă, semnătura luminoasă a farurilor LED și jantele de 19 inci.

Suzuki Across este pus în mișcare de un sistem de propulsie plug-in hybrid preluat de la fratele geamăn de la Toyota. Acesta integrează un motor pe benzină de 2,5 litri, care dezvoltă 185 de cai putere și 227 Nm și două motoare electrice, câte unul pe fiecare dintre cele două punți, care vor dezvolta 180, respective 54 de cai putere. Sistemul este cuplat la o transmisie automată e-CVT și la un sistem de tracțiune integrală e-Four. RAV4 beneficiază de prezența a 306 cai putere. Cel mai probabil, aceasta este puterea totală și în cazul lui Across. Viteza maxima a modelului este de 180 km/h.

Noul Suzuki Across va putea rula până la 75 de kilometri cu emisii zero

O baterie litiu-ion cu o capacitate de 18,1 kWh îi asigură o autonomie electrică de până la 75 de kilometri (60 de kilometri la RAV4).

Șoferul va putea alege unul dintre cele patru moduri de rulare disponibile: EV, Auto, HV și Battery Charger. Noul Suzuki Across a primit și sistemul Trail Mode, rezervat incursiunilor în afara asfaltului. Acesta acționează ca un diferențial cu alunecare limitată.

Mașina primește un volan nou, un ecran tactil de 9 inci și un sistem multimedia care permite conexiune Apple CarPlay și Android Auto.

Cruise control adaptiv, frânare automata de urgență cu funcție de detectare a pietonilor și bicicliștilor, dar și asistență la menținerea benzii de circulație se vor regăsi pe lista de dotări.

Noul SUV de la Suzuki va fi disponibil în Europa începând cu toamna acestui an. Across nu va fi singurul model lansat de Suzuki în colaborare cu Toyota anul acesta. Producătorul urmează să prezinte un sedan care are la bază modelul Corolla.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide