Cât costă Kia Stonic în România. Este unul dintre cele mai ieftine SUV-uri de pe piață

Autor: Adrian Somai 28 iun. 2023 Știri auto

SUV-urile se dovedesc a fi la mare căutare în ultimii ani printre șoferii români, tot mai mulți dintre ei dorindu-și o mașină ceva mai mare. Prețurile modelelor din acest segment nu sunt însă cele mai mici, motiv pentru care nu sunt deloc puțini cei care își îndreaptă atenția către un SUV accesibil. Dacă nu îți dorești un Duster, Kia Stonic poate fi o variantă excelentă pentru tine.

La exterior, Stonic se distinge rapid pe șosea datorită designului său, în timp ce habitaclul vine cu o ergonomie bună și cu suficient spațiu pentru o familie numeroasă. De asemenea, portbagajul se dovedește și el la rândul lui destul de spațios. Sigur, nu este un model cu care să rupi șoselele, însă Stonic se conduce ușor și se dovedește a fi o alegere inspirată pentru cei ce își doresc pur și simplu să conducă un model de tip SUV fără prea mari pretenții.

La interior, un display touchscreen de 8.0 inci este oferit în varianta de echipare standard, cu un display audio sau navigație prin satelit oferită opțional, în funcție de specificațiile automobilului. Noul sistem are conexiune multiplă Bluetooth, ce permite utilizatorilor să conecteze până la două dispozitive mobile în același timp – unul pentru utilizarea hands-free a telefonului și media și celălalt doar pentru utilizare media.

Cât costă cel mai ieftin Kia Stonic în România

Cea mai accesibilă versiune Kia Stonic disponibilă la această oră pe piața din România pornește de la 16.830 de euro, cu toate taxele incluse. Vorbim despre o versiune entry-level a lui Kia Stonic, care este echipată cu un motor pe benzină MPi cu capacitate de 1.2 litri, capabil să livreze 84 de cai putere și un cuplu maxim de 118 Nm. Resursele sunt livrate către puntea fața prin intermediul unei cutii manuale cu cinci rapoarte.

Echiparea de bază Urban vine la pachet cu o serie întreagă de echipamente importante: jante din oțel de 15 inci, oglinzi exterioare electrice, geamuri electrice față, port USB, Bluetooth, ABS, ESC, faruri halogen, tapițerie din stofă, comenzi audio pe volan, radio + RDS + DAB cu display de 8 inci și închidere centralizată.

Cât costă cel mai scump Kia Stonic în România

Prețurile pentru Kia Stonic pot ajunge însă și până la 23.954 de euro, tarif valabil în cazul versiunii 1.0 T-GDi Hubrid Electric, cu cutie automată cu șapte rapoarte. Versiunea de echipare de top GT Line vine la pachet cu multe opționale importante, printre care pilotul automat, senzorii de parcare spate, pedalele din aliaj, volanul îmbrăcat în piele, geamurile electrice față și spate, tapițeria din piele ecologică, ornamentele laterale cromate și așa mai departe.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide