Cât costă o bicicletă pentru rușii care fug din țară

Autor: Adrian Somai acum 2 luni Știri auto

După ce președintele rus Vladimir Putin a anunțat săptămâna trecută o mobilizare militară parțială pentru a suplimenta numărul militarilor din Ucraina, mulți bărbați ruși s-au îndreptat cu mic cu mare către granițele terestre cu Finlanda și Georgia.

Astfel, nu după mult timp au apărut primele imagini prin care puteau fi observate cozi kilometrice de mașini formate pe partea rusă a frontierei cu Georgia. Potrivit martorilor și publicației Jam-News, pe 26 septembrie, coada ajunsese să se întindă pe o distanță de 30 de kilometri, zeci de mii de oameni încercând să plece din Rusia.

Punctul de frontieră ce leagă Rusia de Georgia nu poate fi traversat însă mergând pe jos, toți pasagerii fiind obligați să treacă granița cu un mijloc de transport. În acest context, nu a trecut mult până la startul unui întreg business în jurul frontierei. Spre exemplu, un loc într-o mașină a ajuns să coste aproximativ 800 – 1000 de euro. Evident, cu cât mașina era mai aproape de graniță, cu atât locul în mașină era vândut mai scump.

Biciclete vândute cu aproape 1000 de euro

Fiind permisă trecerea punctului de frontieră cu bicicleta, mulți s-au gândit că ar fi o idee bună să înceapă să vândă rușilor biciclete. Cele mai ieftine biciclete erau vândute cu aproximativ 200 de euro, în timp ce cele aflate într-o stare mai bună de funcționare erau vândute chiar și cu 900 de euro.

Totodată, localnicii au început să ofere și servicii de transport până în apropierea punctului de trecere al frontierei. Astfel, cei care nu erau dispuși să aștepte zeci de ore la coadă, puteau plăti pentru a fi duși cu scuterul până în apropierea graniței, loc din care puteau cumpăra o bicicletă cu care să treacă spre Georgia. Bineînțeles, toate aceste servicii nu erau deloc ieftine, localnicii încercând să profite de disperarea rușilor de a părăsi țara cât mai repede cu putință.

Sursa: Jam-News

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Jam-News


Adrian Somai
Adrian Somai
Îmi plac mașinile și sunt mereu la curent cu ultimele noutăți din domeniu. Sunt cel mai fericit atunci când călătoresc și am șansa de a cunoaște oameni, obiceiuri și locuri noi din lumea întreagă. Nu am studiat jurnalismul, însă mi-a plăcut dintotdeauna să scriu și să ofer informații ... citește mai mult

Comentarii
Inchide