Cât costă pe OLX o Dacia 1410 produsă în 1991. Mașina arată impecabil, în ciuda vârstei – FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 06 ian. 2023 Știri auto

Modelele vechi de Dacia au devenit adevărate obiecte de colecție pentru pasionații auto din România. Exemplarele bine îngrijite ajung să fie vândute pentru sume considerabile de bani.

Este cazul și mașinii pe care am găsit-o listată la vânzare pe site-ul de anunțuri OLX. Este vorba despre o Dacia 1410 Break, despre care proprietarul spune că este o „mașină nouă”. După câte putem vedea, mașina se află într-o stare foarte bună, mai ales că vorbim de o mașină veche de peste 30 de ani. Atât interiorul, cât și interiorul sunt îngrijite și s-au păstrat bine de-a lungul anilor. Într-adevăr, dacă este să ne luăm după proprietar, mașina nu a fost nici foarte rulată.

Cât costă o Dacia 1410 „nouă” și ce primești pentru banii plătiți?

Așa cum spuneam, proprietarul descrie această mașină ca fiind una „nouă” și, dacă cele precizate în anunț sunt adevărate, mașina a parcurs doar 2.199 de kilometri. Ar fi cât se poate de impresionant, ținând cont că mașina a fost fabricată în 1991, conform anunțului de vânzare.

În anunț ni se spune că mașina are vopseaua originală, iar caroseria este lipsită de rugină. Fiind un model produs în 1991, această mașină are bare de protecție negre și mască frontală din plastic cu patru faruri. O modificare adusă mașinii sunt jantele Gotti din aliaj. Proprietarul spune că are și jantele cu care a venit mașina, cu anvelopele ei originale.

Dacia 1410 dispune și de jantele cu anvelopele originale

Interiorul este și el foarte curat, fără deteriorări. Scaunele sunt îmbrăcate în material textil roșu și au și tetiere. Volanul este cel cu patru spițe, iar în spatele său avem un tablou de bord care include și turometru.

Motorul măsoară 1,4 litri și produce 62 CP, așa cum îl știm cu toții de pe bătrâna Dacie. Compartimentul motor este curat și arată de parcă mașina nu a fost condusă, lucru care ar putea demonstra numărul infim de kilometri pe care mașina se pare că i-a parcurs.

Prețul este unul destul de mare. Proprietarul cere pe această Dacia 1410 suma de 11.700 de euro. Dacă descrierea mașinii este validă, atunci această Dacia este o adevărată capsulă a timpului.

Intră în GALERIA FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: OLX


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide