Renault Arkana, un succes. Câte mașini s-au vândut în doar trei luni?

Autor: Elena Luchian 16 iul. 2021 Știri auto

Renault Arkana s-a anunțat a fi un succes încă din momentul lansării sale în Rusia, cu o altă platformă și cu alte motorizări. Modelul a stârnit un interes special în Europa. Ajuns acum pe piețele europene, popularitatea SUV-ului coupe este pe un trend ascendent. Câte mașini s-au vândut în doar trei luni?

GALERIE FOTO

Renault a vândut 532.161 de mașini în Europa, iar Arkana a contribuit la acest succes. Aproape 20.000 de unități Arkana au fost comandate în primele trei luni de la lansare, marcând revenirea în forță a companiei din Hexagon în segmentul C.

Unul din două exemplare Arkana vândute este o versiune E-Tech. Este încă un pas pe care francezii îl fac către o gamă cu emisii zero, obiectiv pe care intenționează să-l atingă în 2040.

Vânzările Renault Group la nivel global au crescut cu 18,7% în primul semestru din 2021 față de aceeași perioadă a anului trecut. Gama E-Tech și-a trecut în cont o creștere de 18,5%. În total, 1.422.600 de unități a vândut grupul auto în primul semestru al anului. 901.500 de unități au fost cu logo Renault.

Anul trecut, în contextul problemelor economice provocate de criza sanitară, Renault a livrat 2,9 milioane de vehicule la nivel global.

Despre Renault Arkana

Renault Arkana care a ajuns pe piața europeană are la bază platforma nouă, CMF-B, într-o versiune extinsă. Modelul care se vinde în Rusia este construit local pe platforma B0, care stă și la baza lui Duster de la Dacia.

SUV-ul coupe măsoară 4.570 de milimetri în lungime, 1.820 de milimetri în lățime și 1.576 de milimetri în înălțime. Ampatamentul său este e 2.720 de milimetri. Sunt proporții care îl poziționează în gama Renault între Kadjar și Koleos.

Modelul este disponibil în versiune TCe 140 EDC și în versiune E-Tech, fiecare dintre ele cu trei linii de echipare (Zen, Intens și RS Line).

Versiunea entry-level poate fi comanată în România cu un preț de pornire de 24.100 de euro. La polul opus se află Renault Arkana RS Line E-Tech, pentru care discuțiile încep de la 30.500 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide