Cât costă să deschizi o spălătorie auto self service în 2022

Autor: Cristian Gubandru 17 mart. 2022 Știri auto

Parcul auto național în creștere determină tot mai mulți români să învestească într-un business în industria auto, de la magazine de piese, benzinării, la o spălătorie auto self service.

Afacere spălătorie auto self service

O spălătorie auto self service are avantajul că nu necesită foarte mult timp pentru administrare și aveți mai mult timp liber.

Pentru a deschide o spălatorie auto self service în 2022 veți avea nevoie de un teren și o autorizație de mediu de la Agenția Națională pentru Protecția Mediului din județul respectiv. Dacă în acea locație a fost în trecut o spălătorie auto procedura va fi mai ușoară.

Este important ca locația aleasă pentru spălătorie să fie ușor accesibilă și cu trafic intens. Spălătoria self wash nu trebuie să fie în centrul orașului, deoarece oamenii înstăriți nu își spală singuri mașina. Alegeți mai degrabă o zonă unde sunt blocuri de 10 etaje.

Este indicat să nu faceți investiții până nu aveți un Certificat de Urbanism în vederea construirii unei stații de spălare auto.

Spălătorie auto self service profit

Antreprenorii estimează că recuperarea investiției se face în 3-4 ani întrucât rata de profit este de 50-60% din sumele încasate. Bineînțeles contează foarte mult vadul pe care îl are spălătoria și numărul de stații de spălare.

O spălătorie în mediul urban are nevoie de cel puțin 4 stații, pe când una din zonele mai puțin circulate poate funcționa și cu două stații.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

De ce contează numărul de stații de spălare? Acestea necesită o investiție mai mare însă pot face spălătoria mai atractivă dacă nu sunt cozi.

Ce avantaje are o spălatorie auto cu fise și care este investiția necesară

  • spălătoriile self service funcționează numai cu plata înainte (clientul cumpără credit sau jetoane de la automatele din incinta spălătoriei);
  • nu aveți nevoie de personal, puteți plăti o firmă pentru mentenanță, costul variază între 100 și 200 euro pe lună în funcție de numărul de piste, 3 sau 6 boxe de spălare;
  • spălătoriile self service pot funcționa 24/7/365 ;
  • necesită puțin timp pentru administrare

O stație JetWash are un preț în jur de 12.000 euro cu TVA, iar o unitate aspirator costă aproximativ 3.000 de euro cu TVA. Prețurile sunt mai mici decât în urmă cu doi ani pentru că au apărut mai mulți furnizori de astfel de aparate. Însă pe lângă acestea mai aveți costuri cu autorizarea, avizarea, construirea, dotarea și amenajarea spălătoriei auto. Aceste costuri pot varia între 20.000 și 40.000 de euro cu TVA.

Prin urmare, un cost minim pentru o spălătorie auto self wash cu două boxe ar fi de 50.000 euro cu TVA, iar pentru una cu 4 boxe de 80.000 euro cu TVA.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide