Accesorii ieftine de la Dedeman. Cât costă să pui stație de emisie-recepție pe mașină

Autor: Ionuț Vîlciu 14 dec. 2022 Știri auto

Stațiile de emisie-recepție sunt încă populare printre șoferi. Vom vedea cât costă un astfel de dispozitiv la Dedeman și de ce altceva mai ai nevoie pentru a folosi acest accesoriu.

Am văzut cu toții în trafic mașini cu clasicele antene lungi, dar la ce sunt folosite? Acestea sunt antene care sunt utilizate în concordanță cu stații radio. Cu ajutorul acestora, șoferii comunică între ei. Putem compara aceste sisteme cu niște aparate de tip walkie-talkie, dar la o scară mai mare.

De-a lungul timpului au apărut tot felul de glume pe seama acestora, dar ele pot fi utile pentru comunicarea cu colegii de serviciu, nu doar pentru a afla pe unde stau echipajele de poliție cu radarul.

Cât costă o astfel de stație de emisie-recepție?

Pe site-ul celor de la Dedeman am găsit mai multe opțiuni din care puteți alege, dar am ales o stație la un preț rezonabil. Cea pe care am selectat-o costă 248 de lei. Are recepție pe 40 de canale AM sau FM și alimentare pe 12 volți. Astfel, ea va putea fi alimentată cu energie de la priza de 12 volți a mașinii.

Antena pentru această stație nu este inclusă în pachet, dar poate fi achiziționată separat. Am găsit o antenă cu bază magnetică, astfel că nu e necesară găurirea unui element de caroserie, suportul fiind unul magnetic, care se fixează de mașină. Are o înălțime de un metru, iar pagina produsului spune că are o distanță de transmitere de 12 kilometri. De asemenea, antena vine la pachet cu un cablu de alimentare pentru a fi conectată cu restul sistemului. Prețul antenei este de 119. Astfel, prețul final ajunge la suma de 367 de lei.

Aceste sisteme de emisie-recepție pot fi foarte utile pentru oamenii care folosesc mașina în regim de taxi sau dacă au mai mulți colegi cu care trebuie să țină legătura, un exemplu bun fiind șantierele mai mari.

Toate aparatele despre care am vorbit mai sus pot fi achiziționate de la Dedeman, iar prețurile și modelele diferă. Există mai multe variante pentru fiecare.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock, Dedeman


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide